Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Radio Maribor/Bratko Zavrnik

V petek se bo začela smučarska sezona na Pohorju, prvi smučarji pa se lahko na bele strmine brezplačno podajo že danes in jutri, ko bo na Arehu med 10. in 13. uro obratovala sedežnica Pisker. Konec tedna bo sicer smučarske vozovnice mogoče kupiti po promocijskih cenah, smučati pa bo mogoče na skoraj vseh progah na Arehu, na mariborskem Pohorju pa do spodnje postaje Slemena.

Prvima dnevoma brezplačne smuke na Arehu bo sledil uraden začetek smučarske sezone. Vodja smučišč na mariborskem Pohorju Marko Rataj: "Od petka naprej bodo na voljo smučarske proge na Arehu, to so smučišče Pisker, Cojzarica, na Ruški in pa na tej strani sedežnica Sleme in otroški poligonček Bejbika."

Konec tedna bodo smučarjem na voljo vozovnice po promocijskih cenah, plačati pa jih bo mogoče tudi z letošnjimi turističnimi boni. V podjetju Marprom, ki upravlja smučišča na Pohorju, pa so zadovoljni tudi s prodajo sezonskih vozovnic, pojasnjuje Miha Rubin: "Doslej smo v predprodaji za novo zimsko sezono prodali približno 1500 različnih sezonskih vozovnic, kar je več, kot v primerljivem času lani."

Zaradi povsem zimskih razmer na Pohorju je veliko povpraševanja tudi po tečajih smučanja, zanje se zanimajo tudi tujci. Učitelj smučanja Joco Bošnjak: "Se ne spomnim 10. 12., da je bilo toliko snega, tako da sezona zna biti zelo dobra."

Sploh če bodo vremenske razmere še naprej ugodne in bodo kmalu lahko odprli tudi povezave med Bellevuejem in Arehom. Marko Rataj: "Ta trenutek še je samo naravni sneg in ga je še mogoče malenkost premalo, da bi to odprli, če se bodo v naslednjih dneh razmere izboljšale, bomo pa seveda nadaljevali z odpiranjem teh smučišč."

Ob nakupu smučarske vozovnice bo treba predložiti pogoj PCT, enako velja za uporabo žičniških naprav, v gondolah pa je poleg tega obvezna uporaba maske.