Foto: V Zgornji Kungoti so odprli kolopark. Radio Maribor/Vesna Martinec
Foto: V Zgornji Kungoti so odprli kolopark. Radio Maribor/Vesna Martinec

Otroci OŠ Kungota so se včeraj razveselili tudi uradnega odprtja koloparka, ki so ga zgradili ob tamkajšnji šoli. Občina se je za to naložbo odločila, da bi vsem generacijam omogočila še več možnosti za gibanje na prostem in s tem zdrav življenjski slog, ob tem pa načrtuje tudi gradnjo športnega parka v Spodnji Kungoti.

Grbinasti poligon ali kolopark so v Zgornji Kungoti zgradili že lani jeseni, a so zaradi omejitev njegovo uradno odprtje opravili šele zdaj. Uporabljajo ga predvsem otroci iz kungoške šole in vrtca, ki po asfaltnih grbinah drvijo s kolesi, z rolerji, rolkami in skiroji. Tudi 12-letna Rafael in Evan, ki tukaj preživljata veliko prostega časa in pilita tudi številne zahtevne trike s skirojem.

Kolopark je še dodatno obogatil športne površine ob OŠ, razlaga pomočnica ravnateljice Marjana Hrast: "V koloparku je živahno ves dan, še zlasti pa popoldne, po pouku, ko se otroci tudi rekreirajo, medtem ko čakajo na avtobus."

Kolopark je občino stal 80.000 evrov, od tega so 51 tisočakov pridobili iz evropskih sredstev. Županja Tamara Šnofl: "To je prvi tak objekt v naši občini, verjamemo, da ne zadnji. Je stičišče druženja otrok, mladih in starejših."

Tako že načrtujejo gradnjo športnega parka v Spodnji Kungoti; naložba bo stala 1,5 milijona evrov. Nadaljujejo tudi 2. fazo trga v Svečini. Prva od letošnjih večjih investicij pa bo obnova cest, letos jih bodo asfaltirali dobrih 7 km; dela se začnejo prihodnji mesec.