Foto: Radio Maribor/mediaspeed
Foto: Radio Maribor/mediaspeed

Na današnji dan pred 74. leti je iz središča štajerske prestolnice prvič začel oddajati Radio Maribor. Od posredovanja prvih obvestil v povojnem času je Radio Maribor prerasel v pomemben regionalni radijski program za Štajersko in v nepogrešljivega regionalnega dopisnika Radia Slovenija.

Program na Radiu Maribor je sprva trajal le nekaj ur na dan, poslušalci pa so ga lahko spremljali tako prek radijskih sprejemnikov, kot tudi s pomočjo zvočnikov v mestu, na katerega so še mesec dni pred tem padale zavezniške bombe. Začetek oddajanja je z lastno opremo omogočil pokojni Vili Mešič.

Odgovorni urednik Radia Maribor Robert Levstek: "Želimo si biti radio, kjer veliko izveš o tej regiji; ponujamo spremljevalca naše regije - vsebinsko, glasbeno, ..." Radio Maribor pa gre tudi v korak s časom, še poudarja Levstek: "Z razvojem tehnologij, družbenih omrežij, spleta, si tudi mi želimo ustvarjati moderni radio. Veliko vlagamo v splet, posodobili smo glasbeni izbor; tudi nekatere vsebine smo prilagodili naši ciljni populaciji."

Radio Maribor, ki poleg lastnega programa zagotavlja tudi dopisniške vsebine za nacionalne programe, bo kmalu dobil prenovljene studie, ki bodo opremljeni s sodobno tehniko in bodo omogočali tudi spletne video prenose radijskih oddaj. Osrednje praznovanje ob 74. rojstnem dnevu Radia Maribor pa bo danes med 10. in 13. uro na mariborskem Grajskem trgu.