V prihajajočem šolskem letu se je v mariborske vrtce vpisalo 90 otrok več, kot je bilo na voljo prostih mest. V ta namen se odpirajo 4 novi oddelki za otroke drugega starostnega obdobja, po dva v osnovni šoli Leona Štuklja Maribor in v osnovni šoli Borcev za severno mejo. Tako so omogočili odprtje štirih dodatnih oddelkov prvega starostnega obdobja, in sicer dva v vrtcu Otona Župančiča, enoti Lenka, in pa dva v Vrtcu Pobrežje, enoti Ob gozdu.

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Dva nova oddelka vrtca tako v enoti Lenka odpirajo na bližnji šoli Leona Štuklja, pravi ravnateljica vrtca Otona Župančiča Stanislava Lešnik:
»Na šoli bosta dva oddelka starejših otrok, od 4. do 6. leta starosti, tako bodo dobili določen stik tudi s šolo; za mlajše otroke pa tovrstni oddelki niso primerni.« Za mestno občino je bil to velik projekt, pravi podžupanja Helena Kujundžić Lukaček: »To je projekt, ki je trajal več mesecev, tudi med počitnicami nismo mirovali, zato smo veseli, da so učilnice za otroke pripravljene in jih čakajo.«

Novih izzivov se veseli tudi mamica Barbara Kuhar: »Nas nič ne moti, naš otrok se bo tako prej privadil na šolo. Zahvala ravnateljici vrtca in vsem vzgojiteljicam, saj je bil to velik organizacijski zalogaj.« Mariborska občina je bila pred vprašanjem, kako vsem otrokom omogočiti dnevno varstvo, in s tem enake pogoje za njihov razvoj, pravi župan Saša Arsenovič: »Upam, da se bodo malčki dobro družili, se učili en od drugega in od vzgojiteljic in da se bo v to smer razvijalo tudi mesto.«

Dodajmo še, da je bila v mesecu maju zaključena tudi investicija v kuhinjo vrtca Otona Župančiča, kjer pripravljajo hrano za svoje enote in tudi dve enoti vrtca Studenci. Ta investicija je občino stala 685 tisoč evrov.