Začenja se Športna pomlad 2019, ki jo že petnajsto leto neutrudno pripravljata Železničarsko športno društvo Maribor in Športni objekti Maribor. Letos bo 110 dogodkov na 20 različnih prizoriščih, obiskovalci pa se bodo lahko preizkusili tako v rekreativnih športih kot tudi na različnih tekmovanjih.

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Tudi letos so pripravili veliko aktivnosti iz različnih športnih panog – brezplačne osebne vadbe, učenje osnov različnih športov ter tekmovanja v športnem plezanju, šahu, kegljanju, badmintonu. Vodja organizacijskega odbora Aleš Antolinc: »Vsako leto beležimo med 10 do 15 tisoč obiskovalcev, odvisno tudi od vremena, saj se veliko dejavnosti odvija na prostem

Že drugo leto bo prava paša za oči mednarodni plesni festival, Rolly dance open, 18. maja, na katerem bo v več kot 100 plesnih točkah nastopilo več kot 30 plesnih klubov oziroma okrog 900 plesalcev, pravi Branko Padjan iz Plesne šole Rolly: »Najmlajši udeleženec je star 5 let in prihaja iz črnogorskega Kotorja, najstarejša udeležnka pa je bila stara 86 let in bo na tekmovanju nastopila prvič v življenju.«

Zaključek pa bo gala plesni večer, kjer se bodo predstavili najboljši plesalci tekmovanja.


»Precej tistih, ki se vključujejo v Športno pomlad, se jih med letom vrača na rekreativne športne aktivnosti ali pa se začnejo celo aktivno ukvarjati z nekaterimi športnimi panogami,« pravi o pomembnosti redne športne vadbe in tudi Športne pomladi direktor Športnih objektov Maribor Anton Knez.


Zaključni dogodek Neulovljivi škrat bo v nedeljo, 19. maja na Atletskem stadionu Poljane, ko bodo otroci ob opravljenih športnih nalogah iz juda, šaha, atletike lokostrelstva in gasilstva prejeli spominske diplome. V okviru Športne pomladi pa bodo tudi 10. športne igre invalidov 11. maja z otvoritvijo ob 10 ih v Ledni dvorani Maribor.