Foto: Oglasno sporočilo/Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Foto: Oglasno sporočilo/Zavod za turizem Maribor - Pohorje

Mariborski gostinci in turistični delavci se pospešeno pripravljajo na vstop v novo leto. Osrednja prireditev bo, kot je v navadi, na Trgu Leona Štuklja. Novo leto bo mogoče pričakati tudi na drsalkah, številne prireditve pa načrtujejo tudi gostinci in hotelirji. Za lažji dostop do prireditev bodo brezplačno vozili avtobusi mestnega prometa, pohorska gondola pa bo imela podaljšan vozni red.

Glasba, drsanje, kulinarika ...

Tisti, ki bi novo leto radi dočakali na prostem, bodo lahko uživali ob gostinskih stojnicah na Grajskem trgu in na osrednji prireditvi na Trgu Leona Štuklja. Med 20. in 2. uro bosta zbrane zabavali skupini Groovocado in Big Foot Mama.

Novo leto bo mogoče dočakati tudi na drsalkah. Drsališči na Trgu Svobode in v areni Snežnega stadiona pod Pohorjem bosta odprti do dveh zjutraj.

Podaljšan obratovalni čas gondole

Sicer pa zabave prirejajo tako gostinci in hotelirji v mestu kot na Mariborskem Pohorju, kamor se bo mogoče pripeljati z gondolo, ki bo obratovala vse do treh zjutraj.

Na prizorišča z javnim prevozom

Prizorišča silvestrovanj bo mogoče obiskati z brezplačnim avtobusom mestnega prometa. Kupončki za brezplačno vožnjo bodo na voljo pri gostincih na Trgu Leona Štuklja, Grajskem trgu in v Poštni ulici, drsališču na Trgu Svobode in blagajni pohorske vzpenjače.

Za voznike pa bo brezplačno na voljo tudi makadamsko parkirišče ob občinski palači na Krekovi ulici.