Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Sinoči je zagorelo v mariborskem waldorfskem vrtcu v Valvazorjevi ulici v mestni četrti Studenci. V času nastanka požara v stavbi na srečo ni bilo nikogar. Gasilci so požar že sinoči pogasili, več informacij naj bi pristojni podali danes.

Sinoči okrog 20. ure in 45 minut je bilo mariborskim poklicnim gasilcem sporočeno, da gori na Valvazorjevi ulici 94 v Mariboru, kjer se nahaja waldorfski vrtec. V gasilski intervenciji so sodelovali mariborski poklicni gasilci in prostovoljna okoliška gasilska društva, ki so požar dokaj hitro pogasili. Kot je povedal direktor Gasilske brigade Maribor Aleš Ciringer, je bil ob prihodu gasilcev požar že zelo razvit, vodja intervencije Marjan Fekonja pa je v izjavi za medije sinoči povedal: "Za zdaj lahko povemo le, da je zagorelo v waldorfskem vrtcu. Vzrok in lokacija požara še nista znana, to bodo povedale pristojne institucije." Za oceno materialne škode je bilo sinoči še prezgodaj.

Direktorica waldorfskega vrtca Viktorija Kovačič tonskih izjav sinoči ni želela dajati, v pogovoru je povedala le, da je bilo v petek, ko so odhajali domov, še vse v redu in da ne ve, kaj bi lahko zagorelo. Predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor Bojan Kitel pa je sinoči povedal le, da bodo policisti pregled kraja dogodka opravili danes, ko naj bi pristojni tudi podali več informacij glede samega požara.