Gostilna pri treh ribnikih. Foto: Mestna občina Maribor
Gostilna pri treh ribnikih. Foto: Mestna občina Maribor

Čeprav so v Termah Maribor napovedali, da bodo začasno zaprto Gostilno pri Treh ribnikih ponovno odprli po koncu obnove parkovne promenade, se to, kot kaže, ne bo zgodilo. Na občini zato razmišljajo o vzpostavitvi začasne gostinske ponudbe.

Gostilna pri Treh ribnikih, katere stavbo Terme Maribor po prenosu lastinštva zadnji dve leti najemajo od podjetja Mestne nepremičnine, je zaprta od pomladi. V tem času jo je občinsko podjetje tudi delno obnovilo. A ponovnega odprtja kot kaže, ne bo, pojasnjuje direktor Mestnih nepremičnin Ranko Šmigoc:

"Organizacijsko gledano je prišlo v Termah Maribor do težav, povezanih z zagotavljanjem kadra, zato so nam morali sporočiti, da načrtovanega jesenskega ponovnega odprtja ne bo. Zato smo trenutno v situaciji, v kateri smo malo razočarani, glede na to, da smo pripravili objekt v neki novi podobi."

Ker se najemna pogodba izteče prihodnjega junija, Terme Maribor pa so najemnino že plačale vnaprej, je Mestne nepremičnine brez sporazuma in dodatnih stroškov ne morejo prekiniti. Se pa s Termami dogovarjajo za soglasje, da bi na ploščadi južno od restavracije postavili gostinsko stojnico, pravi direktor:

"Morda uspemo zagotoviti ponudbo kakšnega drugega gostinca v kakršnikoli mobilni verziji, to pomeni kakšna sodobna gostinska prikolica, mizice, karkoli že, da se lahko v parku v teh prijetnih jesenskih dneh spije kakšna kava, dobi kakšen košček peciva ..."

Pogovore že opravljajo, a končnega dogovora še nimajo.

Kakšen naj bo nov najemnik?

Sicer pa nameravajo še letos objaviti razpis za novega najemnika Gostilne pri Treh ribnikih.

"Seveda si zelo jasno želimo dobiti močnega najemnika, ki bo imel interes to zgodbo kreativno razvijati na popolnoma drugem nivoju, takšnem, kot je že bil v najboljših časih te gostilne," pojasnjuje diektor Mestnih nepremičnin Ranko Šmigoc.

Vprašanja smo poslali tudi na Terme Maribor. Pojasnila še čakamo.