Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Obnova promenade v mariborskem mestnem parku bi se po prvotnih napovedih že morala začeti, a se zamika. Kot pojasnjujejo na mariborski občini, je javno naročilo za izbiro izvajalca še v teku, obnovo pa naj bi po predvidevanjih začeli junija.

V 1. fazi postopka so se prijavili štirje ponudniki, in te so uvrstili v 2. fazo postopka javnega naročila, v sklopu katere bodo oddane ponudbe s cenami, pojasnjuje Aleš Klinc iz občinskega Urada za komunalo, promet in prostor: »Končni rok oddaje ponudb smo podaljšali do 10. maja. Takrat bomo dobili ponudbe in glede na najnižjo ceno izbrali izvajalca, ki bo izvedel dela na promenadi.«

Če ne bo zapletov, bi lahko obnovo celotne promenade od Maistrove ulice do treh ribnikov začeli junija, končali pa oktobra. V času del bo za obiskovalce zaprta celotna promenada. Uredili bodo tlakovce, obnovili stopnice, fontano, tudi električne in vodovodne priključke za lažjo izvedbo prireditev. Obnovljena bo tudi javna razsvetljava in urbana oprema tega dela parka.

Projekt ureditve promenade v mestnem parku je ocenjen na tri milijone 620 tisoč evrov, od tega predstavljajo levji delež evropska sredstva, preostalo bosta primaknili država in občina.