Foto: Radio Maribor/Milan Fras
Foto: Radio Maribor/Milan Fras

Ne glede na pandemijo in okoliščine, ki so pred letom in nekaj meseci spremenile naša življenja, je 11. maj tudi letos poseben dan za Radio Maribor. Dan, ko se spomnimo začetkov leta 1945, ko je ob 13.00 začel oddajati Radio svobodni Maribor. 76 let kasneje se v drugih okoliščinah borimo za svobodo gibanja, druženja in trudimo premagati nevidnega miniaturnega sovražnika, ki je nepredstavljivo posegel v številne spone naših življenj.

V časih, ko si večkrat ponavljamo, da "nič več ne bo, kot je bilo", se je treba vloge javnega radia še toliko bolj zavedati. Ponosni smo na to, da nam javnosti v času epidemičnih razmer še bolj zaupajo, da so naše informacije preverjene, kredibilne in daleč od plasiranja "na prvo žogo". Naš eter je vsakodnevni spremljevalec mnogih, vse več vas je, ki nas obiščete na spletni strani ali aktualnosti pokomentirate na družbenih omrežjih.

V zadnjih letih smo prehodili pot programske, produkcijske in izvedbene prenove radijskega programa, se prilagodili novim programskim in produkcijskim smernicam, prenovili prostore, ki nam omogočajo sodoben multimedijski pristop, začeli z oddajanjem na digitalnem omrežju DAB+, v letošnjem letu pa prenovili tudi radijsko spletno stran.

Tukaj smo za vas. Preko radijskim sprejemnikom nam sledi okoli 35.000 dnevnih in 60.000 tedenskih poslušalcev (vir: Mediana), več kot 15.000 uporabnikov mesečno prebira našo spletno stran, več tisoč vas sledi vsebinam na omrežju Facebook, veča se doseg omrežja Instagram in nastaja video kanal Youtube.

Vse to je danes javni regionalni "radio", ki v okviru razpoložljivih zmožnosti nagovarja največji možen obseg javnosti. Vas, poslušalce, bralce in gledalce. Hvala, da nas spremljate, zavedamo se, da smo lahko skupaj še boljši!

Ob rojstnem dnevu smo se v jutranjem programu pogovarjali z odgovornim urednikom Robertom Levstkom:

V jutranjem programu nas je obiskala tudi urednica informativnega programa Nataša Rižnar in izpostavila pomembnost informiranja:

Na jutranjo kavo in klepet sta prišla tudi Aleks Horvat in Bratko Zavrnik, ki skrbita, da je Radio Maribor viden in slišen tudi na spletu in družbenih omrežjih: