Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Prvo sredino jutro v tem letu, nas je ob kavi in kitari prebujal Sebastijan Lukovnjak. Poznamo ga iz zasedbe Leonart, The Swingtones, kot lutkarja in učitelja. Tokrat pa nas je s kitaro prebujal kar sam.

Vstopili smo v novo leto, kakšne načrte in novoletne zaobljube si si zastavil?
"V vsako leto vstopim pogumno in odločno. Novoletnih zaobljub nimam, ker večino časa delam stvari, ki me osrečujejo."

Poznamo te iz zasedb Leonart, Swingtones in Zebra, ustvarjaš pa tudi kot samostojni izvajalec. Se ti kdaj zgodi, da je glasbe v tvojem življenju enostavno preveč?
"Hehe, ja. V avtu se rad vozim v tišini, da umirim misli."

Nisi le glasbeni izvajalec in kantavtor, ampak tudi mentor mladim glasbenikom. Kaj ti pomeni predajanje glasbe mlajšim generacijam?
"Veliko. Nekako sem podedoval to po očetu, da se znam spustiti na nivo otroka in to mi je vsakdanji izziv. Tako pri poučevanju glasbe, kot tudi doma. Otroci me imajo res radi, velikokrat me učenci na koncu ure tudi objamejo."

Kaj poleg glasbe še zapolnjuje tvoje življenje?
"Zadnja leta družina in krasna žena Vesna. Drugače sprehod, dobra hrana. Najraje se dobro nasmejim v dobri družbi."

Si upaš napovedati koncertno sezono letošnjega leta?
"Na Zebro nekako kriza ne vpliva, ker igramo nastope za zaključene družbe in smo res polni. Ostalo je bilo veliko govora in malo realizacije. Predvsem mi je žal za Leonarte, kjer smo res začeli delat dobre koncerte in tudi izid drugega albuma je bil kot težek porod. Sem se hecal zadnjič, da ko smo bili manjši band smo si želeli velikih odrov, zdaj ko nas dajajo na velike odre, pa vse odpada. Saj bo, smo optimisti, v miksu je že live album, ki bo izšel še letos."