Pohorska vzpenjača Foto: BoBo
Pohorska vzpenjača Foto: BoBo

Danes se je končal remont pohorske gondole, zaradi katerega je bil vozni red od aprila okrnjen. Od jutri bo vozila pretežno nemoteno, a nekaj prekinitev letos še bo.

Redni remont gondole, ki običajno traja nekaj tednov, je bil letos obsežnejši, zato so motnje v obratovanju trajale kar dva meseca. Krožna kabinska žičnica bo odslej večinoma vozila po ustaljenem voznem redu, a prekinitev za letos še ni konec, pravi direktor Marproma Ranko Šmigoc:

"Nadaljnji del remonta se bo odvijal v sklopu montaže srednje postaje na dveh stebrih, ki prihajata na novo. Preostali del pa bo potekal deloma oktobra, a če bomo lahko, ga bomo v skladu s predpisi in možnostmi izvedli prihodnje leto."

Za investicijsko vzdrževanje bo Marprom letos namenil 200 tisoč evrov. Gradnja vmesne postaje poteka po načrtu, dodaja Šmigoc.

"Prva gradbena faza za nosilno konstrukcijo stebrov je zaključena. Zdaj se začne delati podlaga za samo postajo, montaža pa je predvidena avgusta in septembra. Preklop bi moral biti do konca septembra zaključen."

Marprom zaradi naraščajočih stroškov še vedno želi podražiti vozovnic za pohorsko vzpenjačo, s čimer mestni svetniki za zdaj ne soglašajo. Ali bodo s predlogom ponovno poskušali na junijski seji, še ni znano.