Foto: BoBo
Foto: BoBo

Študentske krvodajalske akcije so pri nas ne le dobro poznane, pač pa so bile v preteklih letih tudi množično obiskane. Kot kaže, je epidemija spremenila tudi to, več kot 20-letno tradicijo v Mariboru. Ponedeljkova tradicionalna akcija s sloganom Častim pol litra je bila zelo slabo obiskana. Študentje lahko v okviru akcije darujejo kri znova danes, v četrtek, do 13. ure v prostorih mariborske Medicinske fakultete.

Na odvzem se je treba predhodno naročiti po telefonu (telefonska številka Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor 02 321 22 71 ali 041 320 796). Sekretar mariborskega Rdečega križa Metod Dolinšek ugotavlja, da se že soočajo s primanjkljajem krvi in krvodajalcev, zato poziva: "... vse tiste, ki nikoli niso bili krvodajalci, pa razmišljajo, kaj bi lahko storili dobrega v teh časih - da postanete krvodajalci. Nič ne stane, vam bo pa dalo osebno zadoščenje."

Tiste mariborske študente, ki se današnje akcije Častim pol litra zaradi oddaljenosti ne morejo udeležiti, organizatorji pozivajo, naj se udeležijo katere od prihodnjih terenskih krvodajalskih akcij v bližini njihovega bivanja.