Potem ko sta v prostorih Centra za socialno delo Maribor v Zagrebški ulici od lani delovali enoti Tezno in Center, se je slednja danes preselila v prostore propadle Probanke v Gosposki ulici 23.

S selitvijo bodo socialne delavke bliže tistim, ki jih potrebujejo. To bo še posebej pomembno v prihodnosti, ko načrtujejo tudi pogostejšo prisotnost na terenu.

Vsi občani bodo lahko vloge in druge birokratske zadeve še naprej urejali tako na Teznu kot v novi enoti na Gosposki ulici. V stik s svojo socialno delavko pa bodo lahko prišli le na tisti enoti, pod katero spadajo.

Enota Maribor Center bo skrbela za krajevne skupnosti Bresternica - Gaj, Kamnica, Limbuš, Malečnik - Ruperče in Pekre, mestne četrti Center, Ivan Cankar, Koroška vrata, Magdalena, Nova vas, Radvanje, Studenci in Tabor ter na območju dela občine Pesnica

Nove – skoraj 900 kvadratnih metrov velike prostore - najemajo od zasebnice Melite Točaj, ki jih je sama preuredila in opremila z dvigalom. Vsaj pet let ji bodo plačevali 7000 evrov mesečne najemnine.

Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik