Ne glede na občutljivost in vaš fototip kože, je skozi vse leto potrebno poskrbeti za ustrezno zaščito pred sončnimi žarki. Četudi se svarila o nevarnosti sonca celo pozimi slišijo le v zadnjih letih, so bolezni kože in zlasti hiperpigmentacije - ali kot jim pogovorno rečemo pigmentni madeži - vse pogostejše bolezensko stanje kože.

Foto: Radio Koper/web
Foto: Radio Koper/web

Govorili smo s kozmetologinjo Tajko Selan, ki svoja znanja širi tudi preko spleta z večtisočglavo spletno množico, ki nam pojasni, kako pravilno skrbeti za svojo kožo tako, da bo ostala zdrava še dolga leta. Kako dolgo se širša populacija zaveda pomembnosti zdrave kože?

Posledice trenda zagorele kože vidimo šele čez mnoga leta, sedaj z razmahom spleta imamo možnost videti škodo, ki je nastala zaradi sončenja pred večimi desetletji. In zakaj toliko časa traja, da se pokažejo prve poškodbe kože? Sogovornica v nadaljevanju pojasni tudi, kaj pa storiti, če smo se nevede izpostavljali soncu, kako pravilno izbrati sončno kremo in kako jo ustrezno nanesti.

Foto: Osebni arhiv/Tajka Selan
Foto: Osebni arhiv/Tajka Selan

Kateri fototip kože imate vi, lahko s pomočjo grafike, ki jo je za naše poslušalce ustvarila Tajka Selan, ugotovite tukaj ali na naši Facebook strani. Vabljeni, da prisluhnete preostalim koristnim napotkom in da obiščete Instangram profil Cosmedoc.si ali istoimenski blog Tajke Selan: https://campsite.bio/cosmedoc.si