Eva Kraš. Foto: Radio Maribor/SNG Maribor
Eva Kraš. Foto: Radio Maribor/SNG Maribor

Gostja oddaje Obrazi sosednje ulice je bila igralka Eva Kraš, ki je že od leta 2007 članica Slovenskega narodnega gledališča Maribor.

Z Evo Kraš smo govorili o njeni poklicni poti in razmišljali o igralstvu nasploh. Meni, da je igralkam, zlasti v zrelejših letih, težje kot igralskim kolegom. Kot pravi, se te problematike novejše generacije vedno bolj zavedajo in dodaja, da se je morda začelo pisati tudi več vlog za ženske v zrelejših letih. A igralkam ni težje samo iz tega razloga, pridaja, saj družba po njenem mnenju od žensk nasploh, predvsem pa od igralk, nekako pričakuje, da bodo v zrelejših letih še zmeraj lepe, najboljše, kar jim predstavlja svojevrsten pritisk.

Z gostjo smo odkrivali tudi njene druge strasti. Navdušuje se nad potovanji in kot pravi, jo na pot ponese želja po srečanju z nečim novim, z novimi kulturami, z drugačnim načinom bivanja. »Na potovanjih prideš v stik s stvarmi, ki jih drugače ne bi nikoli doživela in videla, to me oživlja. Na potovanjih se res veliko naučim – o drugih, predvsem pa o sebi,« pravi Eva Kraš, ki se navdušuje tudi nad letenjem. Sicer pa je njeno osrednje vodilo: »Če me stane mojega notranjega miru, je predrago.«

Eva Kraš