Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

David Rihtarič vrhunski ultramaratonski kolesar.

04.04.2024

David Rihtarič iz Zgornje Kungote se že od majhnega ukvarja s športom. Vrsto let je bil izjemno uspešen atlet, zdaj je poznan kot evropski prvak v ultramaratonskem kolesarstvu.


Jutranji program

1054 epizod

Jutranji program

1054 epizod


Vsebine jutranjega programa Radia Maribor

David Rihtarič vrhunski ultramaratonski kolesar.

04.04.2024

David Rihtarič iz Zgornje Kungote se že od majhnega ukvarja s športom. Vrsto let je bil izjemno uspešen atlet, zdaj je poznan kot evropski prvak v ultramaratonskem kolesarstvu.


24.05.2024

Srčna glista pri psih je lahko smrtno nevarna

V oddaji Vesela tačka izveste, da je srčna glista pri psih lahko smrtno nevarna. Predstavili smo dve leti staro mešanko Keti in 7-letnega samca Rustyja. Oddaja ponuja tudi odgovor, kaj je pomembno vedeti pred posvojitvijo živali v mariborskem Zavetišču za živali.


24.05.2024

Pomagajmo slovenskim otrokom

Naslednjo soboto, 1. junija, vabimo na tretjo humanitarno akcijo, ki jo v Dupleku organizirata društvo "Pomagajmo slovenskim otrokom" in Sladoledarna Kremko. Več nam je povedal Ilir Demiri.


22.05.2024

Pravilno gibanje in motivacija zanj

Številni se v teh dneh odločijo za gibanje v naravi. Kako začeti in na kaj moramo biti pozorni, nam je povedala Gordana Kovačec, inštruktorica body tehnike, gibalna terapevtka in športna maserka.


23.05.2024

Podjetna pozitiva: Dušan Fidler, Mizarstvo fidler.

Naj podjetna pozitiva 2023 je postala izjava Dušana Fidlerja.


23.05.2024

Vegamarket

Pogovarjali smo se s predsednico Slovenskega veganskega društva Majo Hrovat. Ta nam je nekaj več zaupala o načinu veganskega življenja in posebnem dogodku, ki se nam obeta konec tedna v Mariboru -VegaMarketu.


17.05.2024

Giardia pri psih je lahko dolgotrajna bolezen

V oddaji Vesela tačka smo preverili, kaj je parazit Giardia in zakaj ga je težko ugotoviti. Predstavimo smo tudi Lajko iz mariborskega Zavetišča za živali.


16.05.2024

Katera bo naj izjava Podjetne pozitive?

V sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor spodbujajo pozitivno naravnanost in iščemo letošnjo Podjetno pozitivo! Pred končno podelitvijo smo gostili lansko zmagovalko Gordano Jezernik, predsednika zbornice Marka Gorjaka in direktorico Leonido Polajnar.


16.05.2024

12. Dan Mariborske knjižnice

Dan Mariborske knjižnice pripravljajo že dvanajsto leto zapored, tokrat ga bo gostila Selnica ob Dravi, kjer v Hramu kulture Arnolda Tovornika deluje ena od najatraktivnejših enot Mariborske knjižnice. Dogajanje sta nam predstavili: Lea Hedl, vodja projekta Pravljični večer za odrasle in Meta Blagšič, vodja Oddelka za dejavnosti, prireditve in promocijo.


16.05.2024

CICI FIRE COMBAT

Kaj vse sta o tekmovanju in aktivnostih, ki bodo tekmovanje spremljale, povedala predsednica društva PGD Radvanje, Aleksandra Lovrenčič in predsednik mladinske komisije PGD Radvanje, Denis Praprotnik Obrovnik?


10.05.2024

Stik z močeradom je za psa lahko smrtno nevaren

Oddaj Vesela tačka, je tokrat dala odgovor na vprašanje, zakaj je stik psa z močeradom tako zelo nevaren. Kot vedno tudi tokrat prinašamo nove zgodbe iz mariborskega Zavetišča za živali.


10.05.2024

Projekt Svilena pot vabi na praktične delavnice

Projekt SVILENA POT predstavlja vzgojo sviloprejke za ohranjanje tradicije in trajnostnega razvoja. Sofinancira ga Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Gre za projekt, ki poleg inovativnosti vzbuja pozornost tudi zaradi aktivnega poziva k sodelovanju. Svilena pot je omogočila vzpostavitev nove sviloprejske zadruge, ki bo vključevala najnovejše znanstvene izsledke in jih aplicirala v prakso na področju svilogojstva. Zaključna faza projekta je namenjena prodaji svilenih niti v zdravstvene in kozmetične namene. Snovalci projekta zainteresiranim javnostim ponujajo informacije o zanimivi poslovni priložnosti, ki bo koristila posamezniku, okolju in družbi nasploh. Od 13.-17. maja izvajajo tudi demonstracijske delavnice s področja poznavanja sviloprejstva in to na Dolgem vrhu v občini Slovenska Bistrica, kjer imajo vzpostavljen nasad murv. O delavnicah je spregovorila dr. Marinka Vovk, vodja projektov na Okoljsko raziskovalnem zavodu. FOTO: Okoljsko raziskovalni zavod


10.05.2024

Vabijo odprte kleti Kamnice

Pred nami je pestro vikend dogajanje. Med drugim smo vas povabili na Dan odprtih kleti Kamnice. Naša sogovornika sta bila Klemen Hlade, predsednik sekcije vinarjev pri TD Kamnica in vinar Aleksander Rigo.


08.05.2024

David Rihtarič Evropski podprvak v ultramaratonskem kolesarstvu

Gostili smo Davida Rihtariča, aktualnega evropskega prvaka v 12 urnem kolesarstvu, ki je postal še Evropski podprvak v ultramaratonskem kolesarstvu, na Race Across Italy (Dirka čez Italijo).


07.05.2024

Že petič Dobrodleno okrog Slovenije

DOS je največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek, ko Dami Zupi s cestnim kolesom prekolesari traso okrog celotne Slovenije. Prav z njm smo se pogovarjali o letošnjem, že petem.


03.05.2024

Pozor, nevarne gosenice sprevodnega prelca

V oddaji Vesela tačka smo govorili o gosenicah hrastovega in pinijevega sprevodnega prelca, iz mariborskega Zavetišča za živali pa predstavili muco Tiso.


27.04.2024

Kaj ponuja zelena naravna "lekarna" v maju.

V petkovem jutru smo gostili zeliščarko Metko Marjetko Cesar, ki nam je povedala kaj ponuja zelena naravna "lekarna" v maju in kako izdelamo naravno zobno pasto.


26.04.2024

Klopi ogrožajo tudi živali, poskrbimo za njihovo zaščito

V Veseli tački smo govorili o klopih, nove zgodbe pa prinašamo iz Zavetišča za živali Maribor.


26.04.2024

19. pohod na Grmado za 1.maj

V sredo bo že 19. Pohod na Grmado, ki ga organizira Turistično društvo Vurberk. Po besedah predsednika Branka Polanca pot ni zahtevna, a zanimiva in razgibana.


23.04.2024

Svetovni dan knjige - Ksenija Trs

Svetovni dan knjige je v naš studio pripeljal knjižničarko in pisateljico Ksenijo Trs. Pogovarjali smo se o kulturi branja v današnjem času in še čem....


19.04.2024

Urša Kamenik - Mednarodni dan kreativnosti in inovacij

Z Uršo iz Ursha Coaching Agencije smo se pogovarjali predvsem o tem kako v svojem življenju ponovno najti kreativnost. Kako priti do inovativnih idej? Poslovno in zasedbno.... Prisluhnite.


Stran 1 od 53
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov