Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Sladoled je sladica z več kot dvatisočletno zgodovino in čeprav je nepogrešljivi spremljevalec poletnih dni, si ga lahko privoščimo skozi vse leto. Še posebej okusen je tisti iz domače kuhinje, kjer lahko uporabimo doma pridelano sadje. Recept zanj je pripravila kuharica Barbara.
Sestavine:
(za pribl. 450 ml)
250 g poljubnega sadja (maline, robide, borovnice, jagode)
50 g sladkorja v prahu
sok pol limone
2 rumenjaka
100 ml mleka
100 ml sladke smetane
vejica mete
Priprava:
Sadje operemo, očistimo in narežemo. Posujemo s sladkorjem v prahu. Prelijemo z limonovim sokom in pustimo stati pol ure.
Rumenjka ločimo od beljakov. Mleko in sladko smetano zagrejemo in odstranimo z ognja tik pred vretjem. Prelijemo čez rumenjaka in ponovno mešamo na zmernem ognju, da se zmes nekoliko zgosti. Ohladimo.
Sadje pretlačimo, dodamo nasekljano meto in skupaj primešamo k ohlajeni mešanici rumenjakov, mleka in smetane.
Prelijemo v plastično posodo in damo v zamrzovalnik. Čez eno uro premešamo z metlico za stepanje ali ročnim mešalnikom. Nato postopek ponovimo vsake pol ure. Dokler se sladoled ne strdi.
Na ta način bomo ustvarili kremast sadni sladoled brez aparata kar v domači kuhinji.
571 epizod
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
Sladoled je sladica z več kot dvatisočletno zgodovino in čeprav je nepogrešljivi spremljevalec poletnih dni, si ga lahko privoščimo skozi vse leto. Še posebej okusen je tisti iz domače kuhinje, kjer lahko uporabimo doma pridelano sadje. Recept zanj je pripravila kuharica Barbara.
Sestavine:
(za pribl. 450 ml)
250 g poljubnega sadja (maline, robide, borovnice, jagode)
50 g sladkorja v prahu
sok pol limone
2 rumenjaka
100 ml mleka
100 ml sladke smetane
vejica mete
Priprava:
Sadje operemo, očistimo in narežemo. Posujemo s sladkorjem v prahu. Prelijemo z limonovim sokom in pustimo stati pol ure.
Rumenjka ločimo od beljakov. Mleko in sladko smetano zagrejemo in odstranimo z ognja tik pred vretjem. Prelijemo čez rumenjaka in ponovno mešamo na zmernem ognju, da se zmes nekoliko zgosti. Ohladimo.
Sadje pretlačimo, dodamo nasekljano meto in skupaj primešamo k ohlajeni mešanici rumenjakov, mleka in smetane.
Prelijemo v plastično posodo in damo v zamrzovalnik. Čez eno uro premešamo z metlico za stepanje ali ročnim mešalnikom. Nato postopek ponovimo vsake pol ure. Dokler se sladoled ne strdi.
Na ta način bomo ustvarili kremast sadni sladoled brez aparata kar v domači kuhinji.
Neveljaven email naslov