Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 16. jul. 2020

Val 202 • Čet, 16. jul.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Eva Taučar je arhitektka, ki v manjšem biroju v Oslu načrtuje posebne lesene objekte. Navdušena je nad norveškimi nacionalnimi panoramskimi potmi, ki združujejo arhitekturo in naravo. Posebno ljuba ji je razgledna točka Snohetta na planoti Dovre.
S partnerjem Lukom sta pred kratkim dobila otroka. Kako sta izkoristila porodniški dopust in kako (težko) se mlade družine v Oslu dokopljejo do stanovanja, bo razkrila v Globalni vasi.

08:30
Novice

Kviz, v katerem iščemo športnico oziroma športnika, ki povezuje tri pravilne odgovore iz kvalifikacij. Jutranja zabava na telefonu 01/475 2 202.

09:15
Naval na šport

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Botanični vrt v Ljubljani deluje na današnjem mestu že vse od leta 1810, varuje domačo floro in biodiverziteto. Na obletnico odprtja, ki je bila prejšnjo soboto, so tam odkrili doprsni kip ustanovitelja botaničnega vrta Franca Hladnika in zasadili potomke Marmontove lipe, drevesa, ki ga je ob odprtju vrta tam posadil maršal Marmont, guverner Ilirskih provinc. Govorili bomo o vlogi in pomenu našega botaničnega vrta, ki velja za enega najbolj proaktivnih v Evropskem konzorciju botaničnih vrtov.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V poletnih tednih se ob četrtkih opoldne odpravljamo po stopinjah, ki jih je v letošnji sezoni ubirala Frekvenca X. 3. decembra lani je minilo natanko sto let, odkar smo mi Slovenci dobili svojo osrednjo izobraževalno in znanstveno ustanovo. Vse od tedaj je pomembno prispevala k vzgoji slovenskih izobražencev in bila branik kulture. Od legendarnih začetkov ljubljanske univerze je v njenih klopeh sedelo več sto tisoč študentov, danes pa ji očitajo, da je napredni veter, ki je sprva vel po njej, postal zatohlo fevdalen. V seriji Frekvence X z naslovom Akademskih 100 smo razmišljali o preteklosti in sedanjosti naše največje izobraževalne ustanove.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

V Filmogledu bomo gostili Kristino Ravnikar, intermedijsko umetnico, snemalko in režiserko, ki je od prvega junija letos v Slovenski kinoteki odgovorna za odnose z javnostmi.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Igranje glasbe in glasbena teorija sta med seboj zelo povezana, saj ni prvega brez druge, toda predvsem učenje teorije se zdi marsikateremu učencu nepotrebno in nadležno. Na fakulteti za računalništvo in informatiko so povezali glasbene izkušnje z računalniškimi in programerskimi znanji ter pripravili spletno platformo Trubadur. Ob pomoči elementov igrifikacije, ki pomeni pomemben didaktični proces, želijo učencem približati in osmisliti učenje glasbene teorije, hkrati pa s tovrstno platformo tudi razbremenijo učitelje, saj učenci takoj vidijo pravilne rezultate pri posameznih vajah.
O igrifikaciji didaktike in njenem pomenu za učenje glasbe razmišlja dr. Matevž Pesek, docent na fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani in eden izmed ustvarjalcev platforme Trubadur.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

17:45
Naval na šport

Ameriška glasbenica Pink je pred 20 leti izdala prvenec Can't Take Me Home.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov