Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 28. jul. 2020

Val 202 • Tor, 28. jul.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Dušan Berce je informatik in ljubitelj tehnologije iz preteklosti. Zbira delujoče računalnike iz osemdesetih let. Med njimi so tudi ZX spectrum, Commodore 64 in Amiga.

08:30
Novice

Tokrat se bomo zaustavili pri rokometašicah Krima, ki so kar dvakrat osvojile naziv najboljše ženske klubske vrste na stari celini. Veliko dela in tudi drugih vložkov je bilo potrebnih, da se je klub, ki je bil nekdaj čisto na obrobju domačega rokometnega dogajanja, povzpel na vrh Evrope. Cveta Benet je nekdaj imela to željo in jo je tudi uresničila.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V kakšni kondiciji je ob pandemiji kadrovska stroka, ali se bo kadrovanje še bolj preselilo na splet, kaj nove razmere zahtevajo od vodij? O dodatnih izzvih za kadrovske strokovnjake, pa tudi o tem, kakšne veščine podjetja iščejo pri sodelavcih, smo se pogovarjali z direktorjem regije Adriatik pri Adeccu Mirom Smrekarjem.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Pred dnevi je na Madžarskem odjeknila razrešitev odgovornega urednika najbolj branega neodvisnega medija Index.hu po pritisku lastnikov iz krogov blizu vlade. Portal je konec tedna že zapustilo več kot 70 novinarjev in urednikov, ki pravijo, da nimajo več možnosti za neodvisno delovanje. To je nov udarec za medijsko krajino, ki jo je vlada Viktorja Orbana začela reformirati kmalu po izvolitvi leta 2010. Ob svarilih, da utegne Slovenija na enako pot, je medijsko sliko na Madžarskem preverjala ekipa Kronike+.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Zgodbe umetnosti in ustvarjalcev.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

V sodelovanju z MMC RTV Slovenija bomo poleti tudi na Valu 202 objavljali zgodbe iz rubrike Predsodki. Predstavljamo posameznike iz različnih družbenih skupin, ki so zaradi okoliščin in lastnih odločitev "drugačni". Postavljamo jih pred najpogostejše predsodke, s katerimi se srečujejo, in jim dajemo možnost, da povedo svojo plat zgodbe.
Tokrat boste slišali zgodbo Darje Smrkolj. Leta 1966, ko se je rodila, so bili njeni starši precej šokirani. "Videli so, da je moj trup večji, roke in noge pa kratke. Zdravniki so takoj vedeli, da imam hondrodistrofijo." Beseda pritlikavec jo prizadene, raje sliši, da je majhna oseba.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Odbojka na mivki je ob nogometu in kolesarstvu še ena izmed disciplin pri nas, ki kljubujejo koronskemu mrku. Nazadnje smo v Kranju spremljali državno prvenstvo, ta konec tedna je na vrsti prestolnica s Kongresnim trgom. Pri nas bodo izvedli prvi turnir pod pokroviteljstvom Svetovne zveze na najvišji ravni po pandemiji.

Festivalsko poletje se s tokratno epizodo seli v Petrovaradinsko trdnjavo v Novem Sadu, v kateri bi to poletje morali počastiti 20-letnico enega najbolj priljubljenih glasbenih dogodkov, festivala Exit.

18:52
FLY AWAY WITH ME

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

»Evolucija užitka« je dokumentarno-izobraževalni podkast Prvega programa Radia Slovenija, ki združuje osebne zgodbe o spolnem življenju. Posebna raziskovalca Eva in Luka, ki ju interpretirata igralca Manca Dorrer in Domen Valič, gresta tokrat skupaj na teren. Izbereta si starejši par, Mileno in Franceta, vendar ju njun odnos preseneti, saj po skoraj 60. letih zakona še vedno seksata. Skupno opazovanje z udeležbo zato prekineta in se odločita, da bosta najprej raziskala spolno življenje Milene.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov