Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 29. okt. 2020

Val 202 • Čet, 29. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Dejana je pred približno petimi leti na daljavo opravila intervju za delovno mesto medicinske sestre v domu ostarelih na Irskem, dobila službo in se še isti dan odločila s partnerjem spakirati kovčke. Pripoveduje o svojem doživljanju Irske in Ircev pred izbruhom epidemije covida-19 in po njem, o številnih osebnih prilagoditvah, težavnosti in odgovornosti dela z rizično skupino ljudi, ki že od marca pogrešajo obiske svojcev, ter o razvejanih posledicah zdaj že druge, bržčas spet večmesečne prepovedi gibanja onkraj petkilometrskega radija svojega bivališča ("marčevska" se je podaljšala do junija).

08:30
Novice

V dopoldanskem Navalu na šport se posvetimo odzivom po tekmi celjskih rokometašev v ligi prvakov. Po zmagi nad Zagrebom so boj za napredovanje iz skupine potrjevali še na domači tekmi z Zaporožjem. V nogometni ligi prvakov so odigrali tekme drugega kroga, zanimivosti ujamete v dopoldnevu na Valu 202.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V zadnjem sklopu oktobrskih oddaj o rekreaciji se bomo posvetili skupinskim vadbam. Te so se iz telovadnic in vadbenih centrov preselile na splet, kjer danes vsak lahko najde primerno vadbo zase. Jure Jeromen in Nina Smole sta s trenerji in vadečimi govorila o tem, kako zase najti primerno vadbo in motivacijo, ter o tem, kakšna je prihodnost skupinskih vadb.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V javnosti ta hip kroži nemalo pomislekov in vprašanj o metodi PCR, ki velja za zlati standard pri ugotavljanju okužbe z novim koronavirusom. Manj pa je znano, da bo metoda kmalu dopolnila 40 let in da je bila zanjo podeljena tudi Nobelova nagrada, ob čemer je na številnih področjih sprožila pravo revolucijo: od diagnostike v medicini, biotehnologije, do forenzike, celo Hollywood se je s pridom oprl nanjo pri snovanju filmov, kakršen je Jurski park. Kako poteka proces od brisa do analize v laboratoriju, zakaj so predstave o lažno pozitivnih testih zmotne, kolikšne so maksimalne zmogljivosti naših laboratorijev in kakšno spremembo v igro vnesejo vse bolj uveljavljeni antigenski testi, na Valu 202 raziskujemo ta četrtek ob 12.00 v oddaji Frekvenca X.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Kako glasbo in film povezuje in osmišlja pesnik Jurij Hudolin?

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Oktober je mesec kibernetske varnosti, zato naša Odbita do bita spet debatira o napadih. Pospravite orožje, pripravite orodja, ob 16.45 bomo razložili, katera.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah ponudimo sveže novice z domačih nogometnih zelenic in kolesarske dirke po Španiji. Po dveh razgibanih etapah na španskih cestah sledi priložnost za sprinterje.

Angleška zasedba Depeche Mode je pred 30 leti izdala sedmi studijski album Violator.

V prvi slovenski nogometni ligi prvo četrtino prvenstva zaokrožujejo nogometaši Mure in Maribora. V popoldnevu na Valu 202 ponudimo zanimivosti s tekme za vrh prvenstvene lestvice.

18:50
Večerni spored

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

Nina Zagoričnik bo tokrat gostila Iztoka Ilca, japonologa in prevajalca japonskih klasikov 20. stoletja, prevedel je tudi sedmi roman francoskega avtorja Michela Houellebecqa, Serotonin, Borja pa bo predstavil navezo newyorške pesnice Danielle Ponder in avatralske skupine inštrumentalnega soula Karatee Boogaloo, lanskoletni projekt zagrebškega novojazzovskega ustroja Truth ? Tribe in novo singlico nemške funkerske atrakcije The Mighty Mocambos.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov