Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 4. nov. 2020

Val 202 • Sre, 4. nov.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Andreju se v jutru pridružuje Jure Longyka, ki bo izdal dobro varovano skrivnost: kdo bo gost decembrske izdaje Izštekanih 10?

08:30
Novice

Radijske premiere novih domačih skladb.

V dopoldanskem Navalu na šport postrežemo z odzivi po vožnji na čas na kolesarski dirki po Španiji, kjer Primož Roglič brani lansko zmago. Ogrejemo se pred odločilno dirko motokrosistov za razplet letošnjega svetovnega prvenstva s Timom Gajserjem v glavni vlogi in ponudimo komentar kroga v prvi slovenski nogometni ligi.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Metina potica z ocvirki in hruškova marmelada s sivko sta samo dva predloga, kako na neobičajen, a presenetljivo učinkovit in okusen način uporabiti zelišča z domačega vrta. V oddaji Mimogrede se bomo spet odpravili pod Krvavec, kjer ima zeliščno kmetijo Mirjam Grilc, zeliščarica in avtorica številnih knjig o zeliščih, med drugimi tudi knjige Sladice z zelišči. Čeprav sadja v sadovnjakih, namenjenega predelavi v takšno ali drugačno obliko že zmanjkuje, bomo z njo kuhali marmelade in pekli sladice. Z zelišči. Spomnili pa vas bomo tudi, da je skrajni čas za še enega zadnji opravkov na vrtu pred zimo: čas, da posadite jesenski česen.

10:56
Cederama zjutraj - Ariana Grande

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Na prvi dan razglasitve epidemije je Ministrstvo za kulturo vsem 18 nevladnim organizacijam, društvom in zavodom, ki delujejo na Metelkovi 6, poslalo dopis o izselitvi zaradi obnove stavbe, ki da jo potrebuje zase. Dogodek je sprožil veliko odzivov, na spletu podpisujejo peticijo proti izselitvi, postavitev Aktiva delavk in delavcev v kulturi pred ministrstvom pa je minister Simoniti označil za grožnje s smrtjo ... Ker dogajanje vse bolj odmeva in interpretacij je tudi vse več, bomo ozadje zgodbe raziskali tudi na Valu 202.

12:30
Novice

12:45
Šport

Motokrosisti v Trentu zaokrožujejo sezono svetovnega prvenstva. Tim Gajser potrjuje naslov svetovnega prvaka že pred nedeljsko zadnjo dirko sezone. V popoldnevu na Valu 202 ujamete zanimivosti in odzive s prizorišča.

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

V Noticah se selimo na obalo. Tam sta moči v komadu DIY združila glasbenika Drill in Masayah.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:20
Šport

Motokrosisti v Trentu zaokrožujejo sezono svetovnega prvenstva. Tim Gajser potrjuje naslov svetovnega prvaka že pred nedeljsko zadnjo dirko sezone. V popoldnevu na Valu 202 ujamete zanimivosti in odzive s prizorišča.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah se posvetimo kolesarski dirki po Španiji in odzivom po 14-i etapi. Ponudimo uvod košarkarsko tekmo evropskega pokala med Olimpijo in Nanterreom ter dodamo utrinek z dirke svetovnega prvenstva v motokrosu.

Ne pomnim, da bi super slavna pop zvezdnica ali zvezdnik na vrhuncu svoje ekspresivne in komercialne moči celoten album posvetil/-a lastnemu libidu. Ok. Da so časi skrajno eksotični, ni posebej eksotično odkritje. Da mlajše generacije praktično ne poznajo tabujev oziroma jim o teh javno polemizirati ni nerodno, tudi ni nekaj novega. Ravno zdaj velja moda, po kateri so intimne izpovedi eksplicitnih oblik ali verzov še zlasti priljubljene pri interpretih nu-soula. Marčevski album Jhené Aiko ("Chilombo") je prepričljiv primer take prakse. Chris Brown ni edini, ki opeva pornografske prizore, preštevilnim raperjem pa teptanje različnih starševskih svaril predstavlja dodatno zabavo in pogosto celo marketinško prednost. V pop zgodovini so močno čez robove erotike svoje verze zapeljali med drugim tudi Prince, George Michael, Madonna, prvi med temi pa ostaja legendarni soular Marvin Gaye.
Šesti album nekdanje Disneyjeve mladinske televizijske starlete, ki se je že potrdila kot največja svetovna pop diva, je sicer dopadljiv mozaik zadnjih produkcijskih trendov in pevkinih novih izjemnih vokalnih bravur. Toda novi album Ariane Grande bo zagotovo ostal najbolj znan kot historično in sociološko izstopajoča opolzkost.

Dejan Zavec je boks približal slovenskim množicam. Kot prvi Slovenec si je nadel šampionski pas v enem od najpomembnejših svetovnih boksarskih združenj in ga tudi trikrat obranil. Leta 2010 je napolnil dvorano Stožice in na krilih navijačev obranil šampionski pas. V športnem časovnem stroju ob 21.00 bo sopotnik Boštjana Reberšaka Jure Jeromen, ki je doživel ameriško boksarsko vročico z Dejanom Zavcem v glavni vlogi.

V večeru na Valu 202 spremljamo košarkarsko tekmo evropskega pokala med Olimpijo in Nanterrom. Olimpija na četrti tekmi lovi drugo zmago in priključek zgornji polovici lestvice v skupini D.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

V večeru na Valu 202 spremljamo košarkarsko tekmo evropskega pokala med Olimpijo in Nanterrom. Olimpija na četrti tekmi lovi drugo zmago in priključek zgornji polovici lestvice v skupini D.

V tej epizodi športnega časovnega stroja bomo zaplesali v ringu. Dejan Zavec je boks približal slovenskim množicam. Kot prvi Slovenec si je nadel šampionski pas v enem od najpomembnejših svetovnih boksarskih združenj in ga tudi trikrat obranil. Leta 2010 je napolnil dvorano Stožice in na krilih navijačev obranil šampionski pas. Dejan Zavec se je v boksarski svet izstrelil z nemško boksarsko licenco, ko je v zgodnjih letih profesionalne kariere odšel s trebuhom za kruhom. Sanje so ga vodile v Ameriko, pot je bila trnova, polna vzponov in padcev, dvoboji v Ameriki pa v korist tekmecev. Kako je Dejan Zavec prišel do boja za naslov svetovnega prvaka? Kako je šampionski pas večkrat obranil in zakaj mu ni uspelo v največjih dvobojih njegove kariere v Združenih državah Amerike? Kaj je Dejan Zavec prinesel slovenskemu boksu in kdo bi utegnili biti njegovi nasledniki? V športnem časovnem stroju je sopotnik Jure Jeromen, ki je doživel ameriško boksarsko vročico z Dejanom Zavcem v glavni vlogi.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov