Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 10. dec. 2020

Val 202 • Čet, 10. dec.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Priznana umetnica performansa je domovino zapustila že pred svojim dvajsetim rojstnim dnem. Vse od takrat, čeprav ni ustaljena le na enem kraju, vztraja v središču tokov (visoke) umetnosti; ob selitvi iz Londona v Pariz je pred nekaj leti pravzaprav samo zamenjala eno svetovno prestolnico umetnosti za drugo. Poudarja, da se ji je življenje, čeprav pravzaprav počne enako kot v Veliki Britaniji – dela v galeriji, preostali čas pa namenja samostojnemu ustvarjanju –, precej spremenilo. Menda se človek kaj hitro navzame francoskega hedonizma in bolj svobodnjaških predstav o tem, kaj je kakovostno bivanje. Tako zdaj tudi sama zadovoljno ugotavlja, da ima drugače kot v Londonu, kjer v profesionalnem svetu vladata tekmovalnost in prepričanje o nadomestljivosti vseh, več časa za sproščanje: na primer ob kozarcu dobrega vina s partnerjem Francozom, ki dela kot sommelier. O svobodnjaštvu Francozov z Mitjo razglabljata tudi ob primerih njihovih sedanjih pristopov k (ne)upoštevanju ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 in (tudi) z njimi povezanih množičnih, občasno nasilnih protestov. Te Meta v francoskem kontekstu prej kot ekscese razume kot integralen del demokratičnega procesa.

08:30
Novice

V dopoldanskem Navalu na šport se posvetimo začetku svetovnega prvenstva v poletih v Planici. Ponudimo odzive po drugi tekmi odbojkarjev ACH Volleyja v ligi prvakov in pripravimo uvod v evropsko prvenstvo v gimnastiki.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Večina ljudi zaradi epidemije ne bo občutila obremenilnih posledic na duševno zdravje, a je zelo neprimerno metati vse v isti koš. Treba je biti pozoren na ranljive, na tiste, ki so imeli težave že pred epidemijo, poudarja psiholog dr. Aleksander Zadel.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V Planici so obiskovalci in gledalci vajeni bele snežne kulise, ki je odlično ozadje tekmam v smučarskih poletih. A letošnje tekme na svetovnem prvenstvu so nekaj posebnega, saj potekajo sredi decembra, to pa je za Planico neobičajen termin. Vremenskih zagotovil za zadostno količino snega torej ni bilo, zato so se organizatorji morali pripraviti in shraniti sneg, ki je zapadel prejšnjo zimo. A kako sneg sploh shranjujejo in kako ga lahko ponovno uporabijo? Z vremenoslovci in strokovnjaki v Planici se pogovarjamo o lanskem snegu – zahtevah in uporabnosti shranjevanja snega ter možnostih za proizvodnjo umetnega snega v toplejšem vremenu.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

O dostopnosti stanovanj razpravljajo arhitekta Anja Planinšček in Klemen Ploštajner ter Maša Hawlina, članica stanovanjske zadruge Zadrugator.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Danes v obletnici albuma četrti album ameriške skupine Talking Heads. Remain In Light je plošča iz leta 1980, ki je definirala skupino pod taktirko kreativnega genija, frontmena Davida Byrna. Več o plošči ob 18-ih na naših frekvencah, za povabilo k poslušanju pa skladba Houses in Motion.

V popoldnevu na Valu 202 pospremimo prvo dejanje svetovnega prvenstva v smučarskih poletih. Skakalci se bodo na letalnici bratov Gorišek pomerili v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu.

16:30
Novice

Odbita do bita z igrofilom Sergejem Hvalo debatira o pandemičnih igrah. Leta 2005 je namreč v igro World of Warcraft zašel virus, povzročil virtualno pandemijo in tako realne težave igralcem, pa tudi rešitve in pomoč epidemiologom ob realni pandemiji.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Tokrat ameriška skupina Talking Heads s ploščo Remain In Light. Na njej so tudi zaradi eksperimentiranja z novo glasbeno skladnjo nekatere skladbe precej drugačne od standardne poprokovske produkcije. Refreni niso tam, kjer so običajno, pogosto jih sploh ni. Tudi to dela glasbo na Remain In Light tako neobičajno. Zato je možgane pametno pustiti drugje in se zgodbam prepustiti s srcem, dušo in telesom.

V večeru na Valu 202 pospremimo tekmo košarkarjev Olimpije v evropskem pokalu.

Nina Zagoričnik se bo ob 21.00 pogovarjala z Marcelom Štefančičem ob izidu knjige Če umrem, preden se zbudim. Borja Močnik bo pred tem predstavil novi, živo posneti album Welcome To The Hills britanskega bobnarja Yussefa Dayesa in prispevek ameriške skupine Khruangbin k serialki Late Night Tales.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

V večeru na Valu 202 pospremimo tekmo košarkarjev Olimpije v evropskem pokalu.

Nina Zagoričnik se bo pogovarjala z Marcelom Štefančičem ob izidu knjige Če umrem, preden se zbudim.

Borja Močnik bo predstavil novi, živo posneti album Welcome To The Hills britanskega bobnarja Yussefa Dayesa in prispevek ameriške skupine Khruangbin k serialki Late Night Tales.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov