Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 15. dec. 2020

Val 202 • Tor, 15. dec.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

V zimski ediciji Poletja v dvoje pripovedujemo zgodbe posameznikov in parov. Izhodiščno vprašanje za vse se glasi: "Kaj se je pa tebi zgodilo oziroma kaj se je zate spremenilo v letu 2020?"

08:30
Novice

Veselodecembrska glasba ali: Kako dobro poznamo tiste, ki jih vsi poznamo? Tekmovalca morata razvozlati zvočno uganko in uganiti naslov božične skladbe.

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo izboru najboljšega kolesarja Slovenije. Kolesarstvo je bilo v letošnjem letu v središču slovenske športne javnosti. Tadej Pogačar in Primož Roglič sta premikala meje, kdo je bolj prepričal kolesarsko stroko, izveste v Navalu na šport.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Večina je zasuta s prazničnimi opravili, nekateri pa so še dodatno zasuti s službo in povečano količino dela. Mednje zagotovo sodijo poštarji in zaposleni v dostavnih službah. Kupi poštnih in paketnih pošiljk decembra vedno dosežejo letni vrhunec, a letošnje razmere se vseeno precej razlikujejo od pričakovanj. Povpraševanje po dostavnih storitvah je dosti večje in izvajalci teh storitev so se morali hitro prilagoditi. Kaj se zgodi, ko zaprte trgovine in predpraznični čas združijo moči?

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Zadnjih deset let v Sloveniji nismo imeli urejenega področja za izplačevanje nadomestil iz naslova praznih nosilcev podatkov, za to pa od julija 2019 skrbi kolektivna organizacija Kopriva. Pri nakupu prenosnih telefonov, računalnikov, praznih zgoščenk, ključkov USB in drugih praznih nosilcev podatkov se je že do zdaj kupcem zaračunavalo denarno nadomestilo, ki naj bi se razdeljevalo med avtorje, izvajalce, proizvajalce fonogramov in filmske producente. Zbiranje nadomestila za prazne nosilce podatkov: kasete, CD-je, spominske kartice, računalnike, telefone …, katere koli naprave ali nosilce, ki omogočajo reproduciranje avtorskih del, deset let ni bilo regulirano, čeprav zakon to določa. Julija 2019 pa se je to področje korenito spremenilo. Kako, s sogovorniki na področju glasbenih kolektivnih organizacij ugotavlja Klara Zupančič.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Nagačenci Natana Eskuja so na ogled skozi okna ljubljanske galerije Kresija.
Galerija Gallery pa na spletu predstavlja razstavo Southwind Marka Požlépa in Francoza Maxíma Berthouja.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskem Navalu na šport boste slišali slovenskega rokometnega selektorja o pripravah na januarsko svetovno prvenstvo in najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca, ki ga čaka tekmovanje v ligi prvakov.

V oddaji Mini koncert bomo predvajali skladbe ameriške zasedbe Bleachers z njenega nastopa v oddaji MTV Unplugged.

Mariborska skupina Leonart deluje zadnjih šest let. Drugi album Vrh sveta je tem glasbeno bolj raziskujoč kot prvenec Visoko v nebo. O spremembah v delovanju skupine in pogledih na ustvarjanje s pevcem Sebastijanom Lukovnjakom in basistom Martinom Počkarjem ob 20.00 v oddaji Na sceni z Jernejem Venetom. Uro kasneje, ob 21.00, pa vas pričakuje Miha Šalehar v Toplovodu.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

Mariborska skupina Leonart deluje zadnjih šest let. V pretežno popovski zvok zajemajo marsikakšno noto od drugod, ki je morda ne bi pričakovali, to pa daje njihovi glasbi vedro širino in svežino. Drugi album Vrh sveta je s tem glasbeno bolj raziskujoč kot prvenec Visoko v nebo. O spremembah v delovanju skupine v zadnjih treh letih in pogledih na njihovo ustvarjanje bo zato zagotovo zanimivo prisluhniti v pogovoru s pevcem Sebastijanom Lukovnjakom in basistom Martinom Počkarjem.

Mihi vas izziva ob torkih zvečer, pokličite 01 475 2 202.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov