Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 27. jan. 2021

Val 202 • Sre, 27. jan.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Izvirnik je izvirnik, a morda nam je prirejeno bolj všeč. Okusi so pač različni.

08:30
Novice

V dopoldanskem Navalu na šport ponudimo odzive po tekmah alpskih smučarjev v Schladmingu in smučark na Kromplatzu in se posvetimo tretji tekmi košarkarjev Olimpije v evropskem pokalu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

10:39
Cederama zjutraj - Morgan

Danes mineva 76 let od osvoboditve nacističnega koncentracijskega taborišča Auschwitz, kjer je bilo v petih letih delovanja taborišča ubitih okoli 1,1 milijon ljudi, od tega 1 milijon Judov ali vsak šesti od 6 milijonov Judov, ki so bili ubiti v holokavstu. Prav zato je bil datum osvoboditve Auschwitza izbran za dan spomina na holokavst. Muzej novejše zgodovine Slovenije ob dnevu spomina na žrtve holokavsta pripravlja niz virtualnih dogodkov, posnetke pričevanj in učne ure na platformi Zoom: med drugimi vodstvo po dokumentarni razstavi "Tu se je smrt utrudila do smrti …", predavanje Borisa Hajdinjaka iz Sinagoge Maribor z naslovom Slovenci v Auschwitzu in podobno.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Šolanje na daljavo v jesenskem delu traja že več kot 100 dni, mnogi dijaki pa, z izjemno nekaj tednov jeseni, v šoli niso bili že od marca lani. Tako nepričakovano dolgo obdobje zdaj že pušča posledice tudi na tistih, ki jim šolanje na daljavo ustreza. Vse več je tistih, ki pouku niso mogli uspešno slediti zaradi učnih težav ali zaradi slabih razmer doma, pa takih, ki imajo težave z zbranostjo, z anksioznostjo, duševnimi stiskami, tudi takimi, ki se kažejo v težjih oblikah motenj hranjenja, samopoškodovanja in tudi resnejših poskusov samomora. Med domačimi zidovi pa ni potekalo zgolj šolanje, pač pa so lažje ostale skrite tudi različne vrste zlorab.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Kitarist, pevec in tekstopisec Blaz Mencinger bo predstavlil svoj singel Tebe ni.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Redni profesor jedrske tehnike na ljubljanski fakulteti za matematiko in fiziko je vodja odseka za reaktorsko tehniko in znanstveni svetnik Inštituta Jožefa Stefana. V letih od 2016 do 2020 je predsedoval evropskemu združenju za jedrsko izobraževanje ENEN.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah se s pomočjo najboljših slovenskih teniških igralk preselimo v Avstralijo, kjer se pripravljajo na začetek nove sezone in prvi grand slam. Biatlonska karavana je opravila s tekmami svetovnega pokala pred vrhuncem sezone, ki bo na svetovnem prvenstvu na Pokljuki. Zanimivosti ob pripravi prvenstva in pripravah slovenske reprezentance ponudimo v Navalu na šport.

Country albumska velikanka! Po tempu in obliki idejno čvrstih songov skrajno dinamična pesmarica. A najprej to. Obstaja razlog, zato da se o country albumih pogosto pogovarjamo z uporabo večkratnika omemb piva, pivnice in točajke. Na drugem albumu Morgana Wallena zbrana absolutna vrednosti je fake news. Na novem albumu zelo talenteranega sedemindvajsetletnika iz Tennesseeja je kar 30 krasnih komadov. Marsikateri od teh je iz prepoznavnega country-rocka nadvse ogransko transponiran v bodisi pop bodisi funky groove - in to z obilo natančnosti in navdiha. Seveda je country-rock stilistično-vsebinsko vezivo albuma Dangerous: The Double Album. Toda njegova prava kakovost je ta, da kot poslušalec pozabiš, da si na countryju. Morgan Wallen predstavlja nekaj magičnega.

V večeru na Valu 202 bomo pospremili tretjo tekmo košarkarjev Olimpije v drugem delu evropskega pokala. Tekmo s francoskim Bourg en Bressom bo spremljal Franci Pavšer po 20.30.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

V večeru na Valu 202 pospremimo tretjo tekmo košarkarjev Olimpije v drugem delu evropskega pokala. Tekma s francoskim Bourg en Bressom ponuja potrditev boja za nastop v četrtfinalu. Olimpija se v dvoboj podaja s polovičnim izkupičkom, tekmeci še brez zmage v drugem delu tekmovanja.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov