Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 11. mar. 2021

Val 202 • Čet, 11. mar.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Matic Jesenovec je eden tistih ljudi, ki imajo radi vedno nove izzive in se zato pogosto znajde v nepredvidljivih, celo težkih situacijah. Iz Švice, za katero pravi, da ga je "preveč razvajala", se je najprej za kratek čas preselil v Berlin, nato odšel na delavnico osebne rasti v Peru, na koncu pa se je (za zdaj) ustalil v Londonu.

08:30
Novice

V nogometni ligi prvakov je znana polovica četrtfinalistov, zanimivosti in vrhunce ujamete v Navalu na šport, kjer opomnimo na športno pogovorno oddajo V sredo, v kateri povezujemo pravkar končano svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Oberstdorfu z naslednjim v Planici leta 2023.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Epidemične razmere se pri nas ne izboljšujejo, to pa še poslabšujejo mutacije novih sevov koronavirusa. V Sloveniji so za zdaj potrdili že več kot osemdeset primerov angleške različice, sedem primerov nigerijske in dva primera južnoafriške različice koronavirusa. Pretekli ponedeljek je stroka potrdila tudi prve primere brazilske različice. In ker se zadnje tedne o tem veliko govori, smo za nekaj pojasnil prosili biologinjo in komunikatorko znanosti, doktorico Zarjo Muršič.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Zaznavanje obrazov je imenitna lastnost, ki se je evolucijsko razvijala s človeštvom in ji je namenjen tudi poseben del naših nevronskih omrežij. Kaj pa se zgodi, ko obraze kar naenkrat zakrivajo – maske? Kako njihova nošnja vpliva na odnose med ljudmi, kako so se spremenili naši mehanizmi spoznavanja in prepoznavanja? So se naši možgani privadili mask, se jih bodo tudi odvadili? Kaj pa otroci, starostniki in ranljive skupine? Osrednja gosta prve epizode skupne serije z oddajo Možgani na dlani sta psiholog dr. Erez Freud in nevrolog prof. dr. Zvezdan Pirtošek.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Kako so nastala mesta: Oglej, Gradišče ob Soči, Palmanova, Torviscosa in Nova Gorica? To je tema novega dokumentarnega filma z naslovom "Idealna mesta". Avtor idejne zasnove filma je režiser in scenarist Amir Muratovič, strokovni sodelavec pa prof. Fedja Košir.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Odbita do bita razpravlja o astroturfingu, to je načrtnem ustvarjanju lažnega javnega mnenja. »Astroturfing je najnevarnejši pri normalizaciji sovražnega govora in nevarnih stališč,« pravi Tadej Štrok, sodelavec inštituta Danes je nov dan. V zadnjih mesecih so pomagali mediju Pod črto z raziskovanjem pojava lažne javnosti v Sloveniji.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Rokometašice Krima se pripravljajo na povratno tekmo osmine finala lige prvakinj. V popoldanskem Navalu na šport se posvetimo še aktualnim novicam z domačih nogometnih igrišč in začetku zadnjega konca tedna biatlonskih tekem za svetovni pokal.

Zgodba se začne kot v pravljici: več kot leto dni se je debitant­ski album ameriške skupine Spin Doctors prašil na policah proda­jaln plošč, skupina pa je bolj ali manj neopaženo nastopala po Združenih državah, vse dokler njihove skladbe Little Miss Can't Be Wrong ni opazil glasbeni urednik ene lokalnih ameriških radijskih postaj.

Gost Nine Zagoričnik ob 21.00 bo pisatelj Slavko Pregl. Govorila bosta o novem romanu z naslovom Skrivnost se imenuje Erich Šlomovič, v katerem so vsi protagonisti resnične osebe. V pogovor vas bo z glasbenim izborom uvedel Borja Močnik.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V večeru na Valu 202 pospremimo zaključek tekme domačega nogometnega prvenstva med Mariborom in Koprom.

Pisatelj Slavko Pregl o novem romanu z naslovom Skrivnost se imenuje Erich Šlomovič, v katerem so vsi protagonisti resnične osebe.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov