Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 11. maj. 2021

Val 202 • Tor, 11. maj.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Mineva 40 let od smrti Boba Marleyja, legende reggae glasbe, ki je z leti postal precej več kot to.

08:30
Novice

V dopoldanskem Navalu šport ponudimo odzive po koncu državnega prvenstva v hokeju na ledu. O naslovu je odločala peta tekma med Olimpijo in Jesenicami, kdo je bil uspešnejši in kaj čaka moštvi v naslednji sezoni izveste v dopoldanskih športnih minutah.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V novi seriji oddaj Up predstavljamo tiste, ki si upajo in ki so iz startupov razvili uspešno podjetje. Anže Miklavec, soustanovitelj podjetja Equa, ki je razvilo eko stekleničke in se širi na področje kave ter čiste kozmetike, bo razkril, kako oblikovati inovativne izdelke in kako nagovoriti globalni trg.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Evropski projekt je projekt miru in sprave. To je bil od same zasnove in to ostaja še danes. Zavzemamo se za skupno strateško vizijo Evrope - Evrope, ki bo celovita, svoboda in povezana in v kateri bomo vsi živeli v miru. - Tako pravi del pisma, ki ga je na pobudo slovenskega predsednika Boruta Pahorja in italijanskega predsednika Sergia Mattarelle, podpisalo še 19 drugih voditeljev držav Evropske unije.

Kako bodo trenutne razmere sil moči vplivale na evropsko prihodnost?

Sogovornika: Mojca Širok in profesor dr. Bojan Bugarič

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Dvem spletnih premieram sledi gledališka premiera. Na odru Male Drame SNG Ljubljana bo premiera igre Škorpijon. Dramo Véronique Olmi je režirala Nina Šorak.
Premiera avtorskega projekta Slaba družba igralca in režiserja Vita Weissa bo v okviru programa Nova pošta Slovenskega mladinskega gledališča v Ljubljani.
Z ekskluzivnim solo - duo - solo nastopom Boštjana Gombača in Eduarda Raona se nadaljuje ciklus Cankarjevi torki - v spletnem prenosu na YouTube kanalu in Facebook strani Cankarjevega doma.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah se posvetimo kolesarski dirki po Italiji, ki bo letos zavila tudi na slovenske ceste. Ujamete zanimivosti etape, ki bo potekala čez Goriška brda.

Izštekane je končno obiskal klavirski kantavtor Balladero. Kajpak ne sam. Potem ko je avgusta izvedel imeniten koncert s Slovenskim nacionalnim mladinskim orkestrom pod vodstvom Žive Ploj Peršuh, nadaljuje transformacijo svoje glasbe. Nekaj izjemnih orkestrskih priredb je Matija Krečič posebej za Izštekane pripravil za manjšo zasedbo godal, pihal, trobil, tolkal in harfe, ki so jo za to priložnost poimenovali Camerata SMO. Poleg nje je Balladera spremljal njegov bend, udeležbo pa so potrdili številni imenitni gostje: Samo Budna, Jadranka Juras, Meli Fabčič (PsychoPath, Werefox), Peter Dekleva (Hamo & Tribute 2 Love, Društvo mrtvih pesnikov), Amadej Herzog in drugi. Ob izboru močno predrugačenih skladb z obeh albumov ni manjkalo novosti.

Rojpot je pot roja oziroma združbe, ki išče navdih v prisluškovanju zvokom sveta. Peter Lebar je idejni vodja skupine, na prvencu je odigral več instrumentov in postavil skupini glasbenikov kažipot, kako priti do cilja. Pot od prvih idej do uresničitve tega zanimivega projekta bo predstavil v oddaji Na sceni ob 20.00.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Projekt Rojpot je živ organizem, vsak nov član mu doda prepotrebno glasbeno vizijo, ki jo uresniči z izmenjavo idej. Rojpot je pot roja oziroma združbe, ki išče navdih v prisluškovanju zvokom sveta. Peter Lebar je idejni vodja skupine, na prvencu Rojpot je odigral več instrumentov in postavil skupini glasbenikov kažipot, kako priti do cilja. V veliko veselje bi vsem vpletenim bila predstavitev na odrih. V upanju, da se kmalu uresniči, bo Peter Lebar orisal pot od prvih idej do uresničitve tega zanimivega projekta.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov