Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 19. maj. 2021

Val 202 • Sre, 19. maj.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Mistermarsh je Martin Štibernik. Ki je začel v angleščini, nadaljeval pa v slovenščini. Njegove skladbe so nekakšno novodobno šansonjersko popotovanje po spominih, pomešanih z občutenjem sodobnega časa. Tokrat jih bo predstavil v živo – z izjemno zasedbo glasbenikov!

08:30
Novice

08:45
Glasbeno jutro: Premiere

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo hokejskemu turnirju v Tivoliju, kjer je slovenska reprezentanca odigrala še tretjo tekmo. Plavalci nadaljujejo z evropskim prvenstvom v Budimpešti, kjer norme za olimpijske igre lovijo tudi slovenski tekmovalci.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Ulična prehrana se v družbi nenehno razvija in spreminja ter sledi globalnim trendom. Pri nas sta bila zastavonoši ulične prehrane nekje do 80-ih let bolj kot ne le burek in pleskavica v lepinji, morda tudi hot dog, zadnja leta pa se picam in hamburgerjem uspešno ob bok umeščata še kebab in kralj bližnjevzhodne ulične ponudbe hrane, falafel. To je tudi ena rednih uličnih veganskih jedi in prav to dejstvo je pripomoglo, da je postala v zadnjih letih v zahodnem svetu izjemno priljubljena. Kako iz zmlete čičerike ali boba pripraviti najbolj prepoznavno jed Bližnjega vzhoda, boste izvedeli v oddaji Mimogrede po svetu.

11:13
Cederama zjutraj - St. Vincent

11:30
Novice

11:38
Obvestila

O protestih, na katerih je nastajala slovenska država, o povodih in razlogih za takšne kolektivne akcije, protestniških junakih in antijunakih, odzivih oblasti, ki bi morala pravico do protestov spoštovati in njeno uresničevanje omogočati, o omejevanju in celo prepovedih protestnih gibanj, nalogah policije, pa tudi o protestih, ki potekajo zdaj, med pandemijo covida-19, govorijo doc. dr. Barbara Rajgelj, predavateljica na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, raziskovalka in aktivistka, izr. prof. dr. Bojan Musil, socialni psiholog, predstojnik oddelka za psihologijo na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, in strokovnjak za varnostna vprašanja prof. dr. Branko Lobnikar z mariborske Fakultete za varnostne vede.
Oddaja sodi v projekt Vitrina Slovenija, ki nastaja ob 30. obletnici osamosvojitve Slovenije. Več o tem na val202.si in v podkastu Zgodbe.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Lento Popevke tedna je v petek odnesla Martina s skladbo Svila. Redko se zgodi, a se je, da je ravno Martina tudi gostja Valovskih Notic. Martino je pred mikrofon povabila Neja Jerant in izvedela, kako mlada znanstvenica stroko povezuje z glasbo, kaj se skriva za svilo in kakšni so načrti glasbenice, ki je stopila na samostojno pot.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Ravnatelj logaškega zavoda za vzgojo in izobraževanje, kjer je bil vrsto let učitelj in vzgojitelj mladostnikov z vedenjskimi in čustvenimi težavami. Glasbenik, pevec skupine Niet.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Vse bolj zanimivo je ob koncu nogometnega državnega prvenstva, kolesarji nadaljujejo dirko po Italiji, v popoldanskem Navalu na šport pa za osvežitev skočimo tudi v bazen v Budimpešti.

Novi album St. Vincent je spet drugačen. Resnobno zastavljen umetniški album diši po sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, pri čemer je tako suha slogovna definicija nujno dopolnilo. Če delo Daddy's Home primerjamo z eskapadami legendarnih Sly & The Family Stone, potem moramo tem odvzeti izdaten delež funka. Če je na tem albumu prepoznavno zastopan teatralni duh Talking Heads, potem se tudi ne izide, saj je St. Vincent iz zadnjega poglavja svojega opusa ekstrahirala vse koračniško. Nenazadnje vpadljiva avtorica, kitaristka in pevka svoj New York predstavi bolj milo kot kadar koli prej. Krasno 'odštekan' album, kot ga že dolgo ni bilo.

V popoldnevu in večeru na Valu 202 pospremimo zanimiv razplet domačega nogometnega prvenstva. Tri tekme in štirje kandidati za naslov prvaka. Maribor bo v Kopru potrjeval trenutno prvo mesto na prvenstveni lestvici.

V večeru na Valu 202 pospremimo zanimiv razplet predzadnjega kroga domačega nogometnega prvenstva. Naslov pa si lahko ob idealnem razpletu tekem krog pred koncem pribori le Maribor.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V večeru na Valu 202 pospremimo zanimiv razplet predzadnjega kroga domačega nogometnega prvenstva. Naslov si lahko ob idealnem razpletu tekem krog pred koncem pribori le Maribor. V sredinem večeru na Valu 202 ponudimo domači nogometni vrvež.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov