Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 15. jun. 2021

Val 202 • Tor, 15. jun.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Ko so proti prelomu tisočletja na hrvaških plažah začeli postrani gledati dekleta zgoraj brez, smo to pripisovali tradicionalni konservativnosti okolja, ki je po razpadu Juge, ko so se ljudje iz partije vračali v cerkve, spet dobila zalet. Zdaj vas na Hvaru čaka 500 evrov globe, če vas v mestu dobijo brez majice. "Dobre navade" so nalezljive, nekaj podobnega se zdaj dogaja tudi pri nas. V Izoli in Bohinju. Na bohinjskem mostu so po novem prepovedane kopalke, na jezeru rožnati flamingi, ob jezeru pa glasba bluetooth zvočnikov? Izolani so kopalke prepovedali v mestu in celo zagrozili z globo, ki znaša 400 evrov. Šef Bohinjskega turizma je idejo povzel takole: "Gre za spoštovanje prostora, v katerega vstopamo. Radi rečemo, da je naš prostor ena dnevna soba, in kultura slovenstva je sama po sebi že taka, da se vedno znova sezujemo, ko vstopamo v neki prostor."
Kako kot gostje in/ali domačini gledate na trend spodobnostne regulacije?

08:30
Novice

Mihi brska po poljanah slovenske spletne inteligence in prebira modrosti anonimnežev. Digitalne misli tokrat o tem, kako ne pozabiti otroka v avtu. Kot bomo izvedeli, lahko torbica pomaga.

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo košarki in slovenskima reprezentancama. Moška začenja strnjeni del priprav s pripravljalnimi tekmami pred olimpijskimi kvalifikacijami v Kaunasu, ženska pa je odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred evropskim prvenstvom. Ponudimo tudi zanimivosti z evropskega prvenstva v nogometu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Revija Razpotja je četrtletnik s poglobljenimi članki o družbenih in kulturnih vprašanjih. Ustvarjalci revije so pred leti začutili, da je javni prostor preveč nasičen s propagandnimi gesli. Za mlajšo generacijo je manjkal neki prostor artikuliranega srečevanja. Iz tu izhajata ideja in ime Razpotja. Srečujejo se na presečišču različnih idej, a pri tem ne želijo nikogar prepričevati. Njihova želja je le gojenje javne razprave.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

O zagatah pri pridobivanju digitalnih potrdil smo pretekli teden že veliko govorili, ob tem pa pozabljamo, da je tudi dostopnost do preostalih storitev upravnih enot katastrofalna. Več naših poslušalcev nas je opozorilo, da je že naročanje tako prek telefona kot elektronske pošte misija nemogoče, na termine pa se na najbolj obleganih upravnih enotah čaka tudi po teden, dva in več. Mnogi se zato, da se prijavijo na vozniški izpit ali naročijo nove dokumente, odpeljejo na druge konce Slovenije, do manj obremenjenih upravnih enot. Ali so te zmede res krive samo korona in omejitve do dostopa upravnih storitev ali pa je to posledica slabega načrtovanja dela na upravnih enotah? Ni namreč skrivnost, da samo letos poteče veljavnost kar 240 tisoč osebnim izkaznicam, največji delež prav v tem preddopustniškem obdobju. Kako preprečiti popoln razpad sistema drugo leto, ko bo treba zamenjati rekordnih več kot pol milijona osebnih izkaznic in potnih listov?

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Festival WoW (Woman on Woman), ki ga organizira društvo Mesto žensk.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskem Navalu na šport bosta v središču pozornosti slovenska moška odbojkarska reprezentanca, ki se pripravlja na tekmo lige narodov z olimpijskimi prvaki Brazilci, in Laura Vnuk, ki odstira nove razsežnosti igre na črno belih poljih.

Izštekani so odprli praznični rojstnodnevni teden Vala 202. V gosteh je bila nežna dolenjska zasedba Tretji kanu. Postregli so s premierami novih pesmi. Obveznim akustičnim pritiklinam so dodali zvok prastarih električnih klaviatur, kot sta wurlitzer in mellotron. Za žmohten odvod so poskrbeli gostujoči bratski bluzerji El Kachon.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V odbojkarski ligi narodov Slovenija igra deseto tekmo ligaškega dela tekmovanja. Tekmec je olimpijski prvak Brazilija, zanimivosti in vrhunce pa ujamete v večeru na Valu 202.

Možje iz skupine Big Foot Mama so lansko leto namenili dolgoletni želji, da bi svojo glasbo prestavili v akustično podobo. Čas je bil primeren za gostovanje v oddaji Izštekani na Valu 202, to pa je prineslo premierno predstavitev v tej obliki. Zaradi odličnega odziva so izdali ploščo Akustika, ki bo še letos dobila tudi vinilno obliko, in to prvič v karieri skupine. O preobrazbi glasbenega izraza in drugih zanimivostih v zadnjem obdobju delovanja skupine vam bo več zaupal pevec Gregor Skočir.

Mihi vas izziva ob torkih zvečer, pokličite 01 475 2 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov