Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 10. jul. 2021

Val 202 • Sob, 10. jul.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

06:17
Vreme po Sloveniji

Kolesarji so na pragu Pirenejev in na pragu odločilnih etap letošnje dirke. Tadej Pogačar navdušuje iz dneva v dan, a čaka ga težko delo ob napadih tekmecev na rumeno majico.

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

NAPOVED: Dobro jutro, ob osmih (in ___ minut) sledi kratka ponovitev Jutranjega koncerta. Konec marca so k Andreju Karoliju prišli Mi2. Ti so bili takrat tik pred izidom novega albuma Črno na belem, ki je luč sveta ugledal 1. aprila. V "ta velikem" studiu 26 so postregli z delčkom nove plošče, med drugim s skladbama Midva ter Adam in Eva. Mi2, kot so zveneli na Jutranjem koncertu!
MIDVA
ADAM IN EVA
ODPOVED: MI2 ... v živo, iz Jutranjega koncerta pri Andreju. Vse skladbe vseh gostov jutranjih koncertov najdete seveda na našem Youtube kanalu.

08:30
Novice

Ponovitev dela pogovora iz oddaje Globalna vas. Tokratna gostja je mlada kmetica, ki živi v Bruslju.

V dopoldanskih športnih minutah ujamete napovedi kolesarjev pred spet zelo zahtevnim koncem tedna v Pirenejih in zanimivosti s teniškega turnirja v Wimbledonu, kjer so znani vsi finalisti.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

Imena, nazivi oziroma oznake za modele avtomobilov, to je kar cela znanost. Zgodovina teh poimenovanj je seveda tudi že zelo dolga, saj je bilo različnih avtomobilov oziroma modelov kmalu toliko, da jih je bilo treba nekako ločevati. Znamke imajo pri tem različne prijeme, različne načine, veliko jih uporablja številke, veliko črke, nekateri različna imena, včasih so poimenovanja manj razumljiva, včasih celo nerodna, vsekakor pa drži, da se oznake oziroma imena določa sistematsko in skrbno, nič ni naključno, poudarja Andrej Brglez. Zapeljemo volvo XC-60 recharge in priklopni hibrid hyundai tucson.

10:30
Novice

Živalska vrsta, ki je z nekega območja izginila, se sama tja ne bo vrnila, lahko pa ji z doseljevanjem pomaga človek. In prav na tak način želijo v sklopu projekta PoLJUBA v sodelovanju z raziskovalci iz Nacionalnega inštituta za biologijo v Krajinski park Ljubljansko barje spet doseliti hrošča puščavnika. V gnezdilnice, ki so postavljene na območju Mestnega loga, so prve ličinke hrošča, ki izvirajo iz populacij v ljubljanskem parku Tivoli in okolice Domžal, doselili leta 2019 in to je bil prvi poskus doselitve katere koli vrste hrošča v Sloveniji.

V reportaži bomo preverili, kako je čas pandemije vplival na povpraševanje po pasjih prijateljih in kako se ti prilagajajo na nove razmere, ko so njihovi lastniki spet več zdoma. V reportaži tudi o tem, kako naš odnos do psov kaže na čas, v katerem živimo.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Prejšnji konec tedna smo v Hrastniku obiskali prvi festival delavskega filma, ki je poleg filmskih vsebin postregel tudi z zanimivim spremljevalnim programom. Udeležili smo se okrogle mize z naslovom Borbeni sindikalizem, na kateri so sodelujoči sindikalni predstavniki med drugim govorili o stavki kot najbolj skrajni obliki sindikalnega boja, pa tudi o tem, kaj so notranji in zunanji izzivi sindikalnega gibanja.

Ponovili bomo torkov pogovor o tem, kako nam vlada birokracija in na kakšen način se ji lahko upremo. Več v pogovoru z Rogerjem Berkowitzem, profesorjem politike, filozofije in človekovih pravic na Bard kolidžu v New Yorku ter ustanoviteljem Centra za politiko in humanistiko Hannah Arendt.

12:30
Novice

V torek se je v Tolminu začel 22. festival Sajeta ali, kot mu tam pravijo, kulturno-umetniški laboratorij v naravnem okolju. To leto je obiskovalcem ponudil kar 30 koncertov in glasbenih performansov ustvarjalcev iz kar 13 držav, poleg tega pa tudi bogat spremljevalni program, med drugim tudi mednarodno javno razpravo na temo svetlobnega onesnaževanja. Več pa v reportaži.

13:30
Novice

Madridski simfo keltski rokerji Celtian.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:08
Popevka tedna

Sobotono popoldne bo obarvano z zaključkom etape kolesarske dirke po Franciji. Spremljamo razgibano etapo, ki ponuja priložnosti za napade na rumeno majico.

17:30
Novice

17:38
Obvestila: Obvestila

Na Valu 202 se z veseljem spet vračamo pod festivalske odre! Naše ekipe so na festivalih Exit, Pivo in cvetje ter Gora Rocka. V večeru lahko ujamete radijske slike dogajanja in razpoloženja med obiskovalci. Po 19.00.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Na Valu 202 se z veseljem spet vračamo pod festivalske odre! Naše ekipe so na festivalih Exit, Pivo in cvetje ter Gora Rocka. V večeru lahko ujamete radijske slike dogajanja in razpoloženja med obiskovalci.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov