Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 1. okt. 2021

Val 202 • Pet, 1. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti in zanimivosti. Tokrat o arabščini s Saro Bevc Jonan, tolmačko in predavateljico, ki je v Slovenijo pred skoraj dvema desetletjema kot begunka z družino prišla iz Iraka.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o kavi.

09:15
Naval na šport

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Pred kratkim je potekala podelitev kanadskih glasbenih nagrad polaris.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V Nemčiji se je dogajanje po zveznih parlamentarnih volitvah usmerilo v ugotavljanje, kakšno barvno kombinacijo bo sestavila nova koalicija. Najaktualnejše novice in tudi tiste zgodbe, ki smo jih v burnem dogajanju spregledali, predstavi naša berlinska dopisnica.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Pet predlogov je v priporočilo združil Martin Bricelj Baraga, umetniški direktor MoTA in soselektor mednarodnega festivala sodobne elektronske glasbe in tranzitornih umetnosti Sonica, ki ta teden 13. v Ljubljani gosti tuje in domače umetnike.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Glasovanje poslušalcev.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah se posvetimo slovenbski vaterpolski reprezentanci, ki se je po nekaj letih znova zbrala na pripravah pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

19:30
Popevka tedna

Osemčlanska skupina Funk Fu, ki prihaja iz Zasavja, je pred kratkim izdala novi singl z naslovom Skica, ki ga je posnela kot zmagovalka na razpisu Radio Si Stanouts 2021. Pretekli teden so ti šolani glasbeniki nastopili tudi v oddaji Prva vrsta, zatem pa sta se Klara in Tilen na kratkem pogovoru v studiu pridružila Neji Jerant.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Poleg nespornega zmagovalca jesenske etape še sladek niz drugih (skoraj) pop novosti. Če je komercialno nepremagljivi Drake na četrtem dolgometražnem delu Certified Lover Boy dosledno zvest prepoznani eksperimentalno pop-trapovski izrazni ravni, naj bo tudi galerijska okolica na meji med popom in soulom ali nu-soulom. Kehleni, Yebba, prav tako še vedno aktualna Greentea Peng ter s svežo kombinacijo še Swae Lee in Jhené Aiko kanadskega raperja pospremijo skozi prvo polovico rubrike, drugo si konkretneje razdeli s Trippiejem Reddom, simbolno pa tudi z rojakom Jazz Cartiejem, Nasom, Dwonom, tudi s PTČ-jem. Domači dvojec PTČ ima zunaj prvi album Neki tko vsak dan.

Ta konec tedna bomo v RH 202 postregli z neprekinjenim miksom izbranih elektronskih ritmov. Med drugimi bomo predstavili tudi nov singel avstralske skupine Rüfüs Du Sol, del trokomadne izdaje priljubljenega producenta in didžeja Jamieja Jonesa, prihaja tudi nekaj čistokrvnega techna, ki so ga dostavili Tiger Stripes, Rebüke in Bruce Zalcer, na domačem pa bosta tokrat kraljevala Umek in Gapsz.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov