Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 6. okt. 2021

Val 202 • Sre, 6. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Skeptik v tebi pa ne da miru, ker muh enospevnic je več kot preveč. A Regen to niso. Songov je za dobro uro dolg koncert, besedil, ki čakajo note, pa več kot 120. Čeprav besede niso zapisane v maternem jeziku, so spisane tako, da nagovarjajo mlade, ki jim (tudi) ni lahko. Gaja, Gašper, Jan, Andraž in Maks so se našli v glasbi. Hvala Bobu. Če jih res morate spravit v »predal«, potem odprite tistega, ki že vsebuje dobro glasbo. Del repertoarja bodo odigrali v živo pri Andreju na Valu 202.

08:30
Novice

08:45
Glasbeno jutro

V dopoldanskem Navalu na šport se posvetimo zaključku poletne sezone v smučarskih skokih, v Kranju se je razpletlo državno prvenstvo, ter sklepnemu delu kolesarske sezone z dirkami v Italiji.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V šesti sezoni bomo spoznavali bolj ali manj znane divje užitne rastline in njihove plodove, ki rastejo na travnikih, v gozdu ali ob morju. In jih seveda s pomočjo tistih, ki so spretni s kuhalnico, tudi skuhali ali kako drugače pripravili. Spoznali bomo poletne in jesenske užitne divje rastline, pa obmorske ‘užitnjakarje’, ugotavljali, katere invazivne vrste lahko uživamo ,in raziskovali, kakšne pijače in napitke lahko pripravimo iz divjih rastlin. Novo sezono pa začenjamo s prvimi spomladanskimi, ki jih lahko naberemo po zimi.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V Ljubljani, Logatcu, na Vrhniki in Igu poteka velika mednarodna vaja SIQUAKE2020, ki so jo kot olimpijske igre zaradi kovida prestavili za eno leto. Namen vaje je preveriti pripravljenost države in njenih služb na močnejši potres v osrednji Sloveniji. Do četrtka se bo okoli 500 različnih reševalcev urilo in krepilo znanje na 12 deloviščih. Kako pripravljeni smo na hujši potres in njegove posledice, bo na enem izmed delovišč v ljubljanskih Stožicah preverjal Aleš Smrekar.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Producent, didižej in fotograf Ichisan ima novi album z naslovom Voda. Na njem najdemo tudi skladbo Gospa Jesen, ki jo bo Igor Škafar predstavil v oddaji.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Poleg kliničnega dela psihiatrinja in družinska sistemska psihoterapevtka Breda Jelen Sobočan vodi seminarske skupine, ki spremljajo zgodnji razvoj otrok v domačem okolju.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Oktobrska reprezentančna akcija ni samo kvalifikacijska za svetovno prvenstvo, ampak zaokrožuje tudi tekmovanje v ligi narodov. Zanimivosti zberemo v popoldanskem Navalu na šport, kjer se posvetimo tudi tenisu in novemu trenerju Kaje Juvan.

Za vsako nadlogo obstaja - pal'ca. Tudi za žalostinko imenovano ločitev ali izguba ljubezni. Pal'ca, ki jo je zgrabila countryjaška superzvezdnica, je dejansko album. Toda njen peti album je zelo samosvoj. Kacey Musgraves je že na svojem prejšnjem delu (Golden Hour, 2018) namensko in občuteno iz country vibracije prestopila v pop ali, kot se temu pravi, v cross-over, to je v mešanico med popom in countryjem. Toda tisto je bila poročna zbrika songov. Nasprotno od pričakovanj je ta ločitvena polna še bolj izrazitih pop, celo funky-pop napevov. Takih, ki bi kot osnovno dilemo lahko izpostavili kar odvečnost védenja o njenih srčnih travmah. Iz Cederame - s sočutjem do Kacey Musgraves, sicer pa z zdravico na račun njenih odličnih novih sanjavih pop songov.

V epizodi podkasta Žoga je okrogla kolegi iz športnega uredništva analizirajo prvo tretjino domačega nogometnega prvenstva in spregovorijo o nadaljevanju reprezentančnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Prisluhnete jim lahko ob 21.00, priporočam pa tudi, da v aplikacijo za podkaste vpišete Žoga je okrogla.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V novi epizodi podkasta Žoga je okrogla prečešemo prvo tretjino domačega nogometnega prvenstva, zaustavili smo se pri derbiju med Mariborom in Olimpijo in predstavili težave obeh klubov. Reprezentanca nadaljuje kvalifikacije za svetovno prvenstvo, po slabi predstavi v Splitu bo skušala ohraniti upe na uvrstitev na svetovno prvenstvo na tekmah z Malto in Rusijo.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov