Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 12. okt. 2021

Val 202 • Tor, 12. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca se je vrnila v Ljudski vrt. V Mariboru je oživel spomin na leto 2009, ko je proti Rusiji prišla do odločilne zmage za uvrstitev na svetovno prvenstvo. Tudi tokrat so bili tekmeci Slovencev Rusi, zanimivosti ujamete v jutranji športni zgodbi.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Kriza nezaupanja se poglablja. Nihče več nikomur ne verjame. Ljudje klasične medije obtožujejo laganja, zavajanja in manipulacije v imenu ekonomskih in političnih centrov moči. Včasih po pravici, včasih po krivici. Mnogi zato po resnico bežijo na družbena omrežja, kjer je vse res – kjer je tudi zemlja lahko ravna in kjer bolezni zlahka ne obstajajo, če za potrebe teze zbereš dovolj sledilcev/všečkov/pozornosti. Z novinarjem Lenartom J. Kučićem se bodo Nebuloze teden po padcu Facebooka pogovorile o tem, kak je v teh čudnih časih potencial družbenih omrežij. Za dobro. In za slabo. Kaj pa vi mislite?

08:30
Novice

Mihi brska po poljanah slovenske spletne inteligence in prebira modrosti anonimnežev. Tokrat o tem, kaj storiti, ko si na internetu poiščeš diagnozo, zdravnica pa ti ne želi izdati recepta za zdravila, ki si si jih predpisal.

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo nogometu po kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo med Slovenijo in Rusijo ter košarki po tekmi jadranske lige med Olimpijo in FMP-jem.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Štirje podjetniki iz Mozirja so razvili blagovno znamko Printee in si zadali ambiciozno vizijo, da bi »printee« postal sopomenka za kakovostno razvito fotografijo po vsem svetu. Njihov cilj je poenostaviti pot fotografijam s telefona v fotoknjige, koledarje ali zbirke. Konkurenca na tem področju je izjemno velika, sami pa stavijo na kakovost, sodelovanje z majhnimi, lokalnimi foto studii in hitro dostavo, celo v istem dnevu.
Rok Matjaž, tehnološki direktor podjetja 4FUN, ki je ustanovilo Printee, bo razložil, kako se soustanovitelji podjetja dopolnjujejo, kako jim je koronavirusna bolezen prekrižala načrte, katere tuje trge bodo osvojili in kako pomemben je slovenski podporni ekosistem.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Zakaj kljub vsem rdečim alarmom, ki jih človeštvu pošilja planet, pridobivanje in uporaba fosilnih goriv ne upadata? Zakaj vedno pogostejši vročinski valovi, ujeme, neurja kljub svoji moči nimajo moči zaustaviti korporacij, ki nadaljujejo izkoriščanje planeta, in zakaj je gospodarstvo še vedno tako zelo odvisno od fosilnih goriv? Vrag je odnesel šalo, sedanje okoliščine pa so tako ekstremne, da je treba resno premisliti o taktikah boja proti podnebnim spremembam, je prepričan švedski okoljski aktivist in profesor na Oddelku za človeško geografijo Univerze v Lundu Andreas Malm, gost tokratnega vročega mikrofona.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Z razstavo Damnatio memoriae se v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki predstavlja v Zagrebu živeči in delujoči fotograf in umetnik Darije Petković. V ciklusu Damnatio memoriae se posveča načinom konstitucije spomina z vizualnimi sredstvi.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah ponudimo izsek svežega podkasta Žoga je okrogla in razmišljanja Anžeta Kopitarja pred novo sezono v ligi NHL.

Po krepkih dveh desetletjih tlačenja bobničev, ogrevanja src ter draženja živčnih končičev vse številnejših in vse zvestejših fenov se je v Izštekanih ustavila Sladica. Vodilna slovenska institucija za soul, r’n’b, funk, acid jazz in sorodne zvrsti je proslavila pred dnevi izdani avtorski album. V zvezdniški zasedbi je več kot 20 glasbenikov, več kot polovica med njimi pevcev, od Lare Love do Tokca, od Marine Martensson do Maye, od Gheta do Skove. Čarovniki z instrumenti so se odpravili tudi na akustične izlete.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Ljubljanski metalski kvintet SkyEye dopolnjuje svojo glasbeno izkaznico z drugo ploščo Soldiers Of Light. Glasba je pompozna, raziskujoča in suvereno odigrana, tematika pa je usoda človeštva in še bolj posameznika. Vse je na svojem mestu, možje pa z izdajo v tujini ciljajo tudi tja. Več o plošči pevec Jan Leščanec.

Mihi vas izziva ob torkih zvečer, pokličite 01 475 2 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov