Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 14. okt. 2021

Val 202 • Čet, 14. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Kamniške odbojkarice so v kvalifikacijah za ligo prvakinj odigrale uvodni tekmi proti ukrajinskemu Dnipru. Izsledke uvoda v evropsko sezono strnemo v jutranji športni zgodbi.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Sindikalna zastopnica za pravice delavcev v svetovno prepoznavnem švedskem podjetju, ki se ukvarja s prodajo pohištva, bo razložila posebnosti na tamkajšnjem trgu dela: od zakonodaje, ki na Švedskem glede tega ne predpisuje skorajda ničesar, do skrbno negovane komunikacijske strukture, v sklopu katere funkcionira precej intenzivnejši dialog med delavci in delodajalci, kot ga poznamo pri nas. Vprašali jo bomo tudi o prednostih in morebitnih pasteh dela v (vsaj na videz) bolj egalitarnih delovnih okoljih, kjer šefi nosijo enake uniforme kot podrejeni. "Zmotili" smo jo na porodniškem dopustu, kjer zdaj v brezdelju uživa že več mesecev: na Švedskem so namreč porodniško pred kratkim podaljšali, tako da se začne že v 20. tednu nosečnosti, zaradi statusa ranljive družbene skupine v obdobju epidemije covida 19, kamor je država uvrstila (tudi) nosečnice.

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo pripravam na svetovno prvenstvo v gimnastiki in ponudimo odzive po povratni kvalifikacijski tekmi odbojkaric za ligo prvakinj proti Dnipru.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Še pred nekaj leti je klic za nujno medicinsko pomoč na številko 112 pomenil, da je klicatelj najprej dobil na Regijski centru za obveščanje, nato pa prevezavo v najbližjo reševalno postajo. Takih je bilo 64, med seboj so sicer lahko sodelovale, a v praksi ti postopki niso bili vselej najbolj optimalni. Zato je prišlo do odločitve, da bo dispečerski sistem voden le iz dveh enot. Mariborski dispečerski center zdravja je izjemno lepe prostore v prostorih nekdanje SDK v centru mesta dobil pred dobrimi tremi leti, ljubljanski pa precej manjše pod ljubljanskim urgentnim centrom lani, prav v začetku epidemije. Za dispečerje nudi nepredstavljivo boljše delovne pogoje, precej sprememb pa nova organizacija dispečerske službe prinaša tudi uporabnikom

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Za uporabo pralnega stroja, računalnika ali avtomobila dobimo navodila, za človeško telo pa ne. A vemo, da je prava mojstrovina. Sestavlja ga nešteto atomov, ki se povezujejo v molekule, te potem v celice, in prav vsaka ve, kaj je njena naloga. In čeprav notranjosti z očmi ne vidimo, pa jo lahko velikokrat slišimo. Na primer takrat, ko odštevamo minute do kosila, ko smo v tihem prostoru ali na kakšnem pomembnem sestanku in nas izda obrok fižola, zelja, ali cvetače, in celo takrat, ko po obilni večerji rigamo kot oslički. Ampak ali ste se kdaj vprašali, kako ti zvoki sploh nastanejo in kaj v resnici za naše telo pomenijo? To se v novi Frekvenci X sprašuje tudi Nina Manfreda.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Dokumentarni film Katarine Jazbec pripoveduje o pristaniških delavcih, ki opravljajo nevarno delo, obdani s samovozečimi vozili in daljinsko vodenimi žerjavi.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Odbita do bita raziskuje na Švedskem in v Estoniji. Državi slovita kot digitalizirani in enostavni za uporabo, torej prijazni do ljudi, pa tudi podjetij, javne uprave, javnega prevoza in podobno. Maruša in Anže ugotavljata, da nihče ne uporablja gotovine, da izdelke iz trgovine na dom prevažajo roboti in da je mobilnost že čisto električna. Švedska omogoča izposojo v knjižnici ali nakup stanovanja ob pomoči enotne digitalne identitete, ki naj bi jo prihodnje leto uvedli tudi v Sloveniji. Estonija pa predvsem mednarodno javnost najbolj razburja z volitvami po spletu, ki se jih udeležuje že 48 odstotkov volilnih upravičencev.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Organizatorji največje kolesarske dirke na svetu so predstavili naslednjo dirko, slovenski zimski športniki pa načrte pred olimpijsko sezono. Zanimivosti ujamete v Navalu na šport.

18:00
Obletnica albuma: Deep Purple – Purpendicular

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Ob dobri glasbi bo gost tokratnje oddaje Bojan Labovic, direktor filmskega festivala v Portorožu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov