Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 19. okt. 2021

Val 202 • Tor, 19. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Kdor je bil zadnje čase na bencinski črpalki, je ugotovil, da je vrag cene odnesel v nebo. Za tretjino se bodo podražili tudi drugi energenti. Dobro obveščeni viri pravijo, da je med njimi tudi bukovina. Tem trendom med drugimi sledi blagajna v lokalni trgovini. Vse se draži, a ostanimo pri energentih. Ali bomo temu rekli energetska kriza, koronska inflacija ali kaj tretjega, še ne vemo, se pa dogaja in bojimo se, da je to šele začetek. Nebuloze tokrat preverjajo, ali že imate družinsko ali osebno strategijo za cenovno vnebovzetje energentov? Peč na drva? Kolektivna vožnja v službo? Električni avto? Izolacija? Selitev?

08:30
Novice

Mihi brska po poljanah slovenske spletne inteligence in prebira modrosti anonimnežev. Ker je življenje brez nedeljskega nakupovanja preprosto nevzdržno, se je z argumenti zatekla po digitalno sočutje.

V dopoldanskem Navalu na šport se posvetimo rokometu in začetku evropskega pokala slovenskih državnih prvakov. Ponudimo še komentar kroga v prvi slovenski nogometni ligi.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Sestri Sandra in Nadja Keržan sta pred šestimi leti iskali službo in ker redne zaposlitve ni bilo na vidiku, sta se odločili, da si bosta priložnost ustvarili sami. Odprli sta spletno trgovino z ekološkimi čistili, prve pakete sta pošiljali kar iz Nadjine sobe. Prvi preskok sta naredili čez šest mesecev, ko sta najeli prostore. Sledila sta odprtje (fizične) trgovine in razvoj lastne linije čistil Okay. Ob vseh uspehih pa tudi številni izzivi: od iskanja sodelavcev do epidemije in prekinjenih dobavnih verig ter višjih cen surovin.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Ukrepe socialne izolacije so stanovalci v domovih doživljali zelo travmatično. To bi zdaj morali nasloviti tako pri stanovalcih kot zaposlenih. Zelo obremenjujoče je bilo tudi za sorodnike, ki niso mogli biti ob svojih bližnjih. Zakaj je bil, glede na raziskavo, ki jo delajo na fakulteti za socialno delo, strah pred osamljenostjo pri številnih večji kot pred samo boleznijo, zaradi katere so bili ukrepi sprejeti? Tudi o pomanjkanju dotika pri ljudeh z demenco se bomo pogovarjali z nosilko raziskave dr. Jano Mali.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

VIII. Bienale slovenske neodvisne ilustracije – Bienale neodvisnih bo med 19. oktobrom in 20. novembrom na razstavi v Kinu Šiška v Ljubljani gostil 25 avtorjev in avtoric, ki ustvarjajo v medprostorih sodobne ilustracije, umetniških praks in oblikovanja.
Spomnimo še na 100. obletnico rojstva arhitekta Otona Jugovca, med njegovimi stvaritvami sta tudi zgradba jedrskega reaktorja v Podgorici pri Črnučah in Kulturni dom Španski borci.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah napovemo začetek evropske sezone košarkarjev Olimpije na Kanarskih otokih in nadaljevanje nogometne lige prvakov.

Mladi angleški pevec je poleg rodne grude osvojil tudi vrhove lestvic v Avstriji, Nemčiji in Švici. V slednji je na stadionu v Zürichu igral pred 14.000 poslušalci, mi pa bomo danes poslušali njegov koncert s festivala 2021 SWR3 New Pop v Baden Badnu.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Slovenski rokometni prvaki začenjajo evropsko sezono tokrat v evropskem pokalu. Prvo tekmo z zvenečim tekmecem iz Nemčije pospremimo v večeru na Valu 202.

Saksofonist David Mozetič je predstavnik mlajše generacije džezovskih glasbenikov. Album Towards New Horizons (Naproti novim obzorjem) je napisan v obliki suite. Stavki so zasnovani kot zaključene skladbe, motivi se pletejo v glasbeno pot, na kateri sta si skladba in improvizacija enakovredni.

V večeru na Valu 202 spremljamo tekmo košarkarjev Olimpije v evropskem pokalu. Sezono začenjajo na Kanarskih otokih z željo, da se prebijejo v izločilne boje evropskih tekmovanj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov