Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 23. okt. 2021

Val 202 • Sob, 23. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

06:17
Vreme po Sloveniji

Slovenska moška nogometna reprezentanca je že zapravila možnosti za nastop na svetovnem prvenstvu, zato pa nanj še upajo nogometašice, ki so odigrale pomembno tekmo z Walesom. Zanimivosti ujamete v jutranji športni zgodbi.

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Dve z razlogom.

08:30
Novice

Ajda Mrak je študentka z Biotehniške fakultete v Ljubljani, ki na Instagramu s profilom Futr za jutr mlade ozavešča o etičnem prehranjevanju. Sama skuša živeti s čim manj odpadne embalaže, kupuje sezonsko in lokalno.

Uvod v olimpijsko sezono zimskih športnikov pripada alpskim smučarkam, ki jih na Tirolskem čaka uvodni veleslalom sezone, v dopoldanskih športnih minutah ponudimo še odzive po tekmi slovenskih nogometašic v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo in hokejistom Olimpije, ki nadaljujejo s tekmami v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

V dopoldnevu na Valu 202 pospremimo uvod v sezono alpskih smučark na tradicionalnem ledeniškem uvodu v Soeldnu.

10:30
Novice

V okviru sejma Narava in zdravje na GR v Ljubljani poteka tudi zanimiv prikaz oziroma preizkus ekološkega načina vožnje. Udeleženci lahko preizkusijo električna kolesa, potem pa sedejo še v hibridni avtomobil in poskušajo občutke in izkušnje z vožnje s kolesom prenesti v avtomobil. Srečajo pa se tudi s kopico asistenčnih sistemov, ki jih nekateri hitro osvojijo in se jim prepustijo, drugi pa jim ne zaupajo, ker jim ti posegajo v vožnjo. Zanima nas, kakšne bodo izkušnje, tudi Andreja Brgleza, ki podrobneje razloži, za kakšen preizkus gre.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Če že pogrešate poletje in cvetoče travnike, bo današnja oddaja Mimo grede v divjini prava vsebina za vas. V tokratni oddaji se bomo spomnili poletja in z rastlinami bogatih travnikov ter predstavili nekaj rastlin, ki so še kako dobre in dobrodošle za popestritev vsakdanjih jedi. Na Kozjansko vaju povabita Veronika Gnezda in njena sogovornica Karmen Gajšek, na koncu pa po kak divji recept zavijemo še v Laško k šefu Marku Pavčniku.

12:30
Novice

V dopoldnevu na Valu 202 pospremimo uvod v sezono alpskih smučark na tradicionalnem ledeniškem uvodu v Soeldnu.

13:30
Novice

Novi skladbi švedskega glasbenika Karla Thomasa Stenströma.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

V tokratnih epizodi si bomo odgovorili na vprašanje, ki se tiče vseh zemljanov: kaj poganja vrtenje naše Zemlje?

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Sobotno popoldne bo športno obarvano. Spremljamo tekmo domačega prvenstva med Bravom in Domžalami ter ponudimo zanimivosti s prizorišča dirke svetovnega prvenstva motokrosistov in uvoda v sezono alpskih smučarjev in smučark.

16:08
Popevka tedna

17:30
Novice

17:38
Obvestila: Obvestila

Po 20.00 boste izvedeli, kakšen je razultat na tekmi nogomtnega državnega prvenstva med Koprom in Mariborom. Z Glasbo svetov in Tomažem Purkartom pa po 22.00 tudi v Etiopijo.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V večeru na Valu 202 pospremimo tekmo nogometašev Kopra in Olimpije v domačem prvenstvu. Vodilni Koper je presenečenje prvenstva, Olimpija začenja novo zgodbo z novim predsednikom kluba.

Z glasbo svetov tokrat najprej v Etiopijo. Vinilni box arhivskih posnetkov je po 50 letih dočakal Ayalew Mesfin, nenavadno ime si je izbral teksaški trio Khruangbin, osrednji predstavitveni bend bo švedski eksperimentalni kolektiv Goat, na koncu pa zaplujemo še v Venerino pristanišče. Il porto di venere se imenuje italijanski progresivni band.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov