Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 28. okt. 2021

Val 202 • Čet, 28. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Antropologinja in vzgojitejica Sara Tavčar je v Indonezijo šla raziskovat sociopolitične razsežnosti konfliktov za nadzor nad območji, bogatimi z rudninami. Dve leti je preživela na enem izmed manjših otočkov v bližini Lomboka, nato pa se je preselila na Bali, kjer je pred kratkim odprla šolo oz. vrtec, kjer poučuje otroke iz lokalnega okolja. Med epidemijo covida 19 je del svoje dejavnosti preselila na splet: tako se zdaj med drugim ukvarja s svetovanjem staršem otrok, ki se šolajo od doma - gre večinoma za digitalne in druge "nomade", katerih delovna mesta (v fizičnem smislu) so premična in razpršena po vsem svetu.

08:30
Novice

Košarkarji Cedevite Olimpije imajo visoke cilje v vseh tekmovanjih, kjer so navzoči. Evropski pokal so začeli celo z zmago na Kanarskih otokih, v sredinem večeru so v Stožicah gostili Francoze in tule so odmevi na tekmo. Dobovec bo v futsal Ligo prvakov poskušal priti v zelo zahtevni skupini. V Podčetrtku bo pomembna prav vsaka tekma, čeprav izpade le eno moštvo

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V ciklu oddaj jesenske rekreacije se posvečamo mladim športnikom, ki se še spoznavajo z osnovami svojega športa, čeprav nekateri trenirajo že večkrat tedensko. V tokratni oddaji boste spoznali osnovnošolko Elo Bele, ki je del atletskega treninga opravila z dvakratnim olimpijcem Luko Janežičem.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Luka Ločniškar je več kot štiri leta živel na Danskem, kjer je magistriral iz iger, dve leti in pol pa je delal na Microsoftu. Na Dansko je odšel, ker je opazil, da doma stagnira, da se mora spraviti iz cone udobja. Pravi, da Danska odlično poskrbi za svoje študente, domači namreč prejmejo določeno višino štipendije, tuji pa, če delajo vsaj deset ur na teden. To je spodbuda, da se čim prej osamosvojijo. Všeč mu je danska sproščenost na fakulteti, in to, da se Danci nikoli ne primerjajo z drugimi, ampak rinejo svojo pot. Tudi z magisterijem iz iger so bili eni prvih, ki so ga uvedli, doda Luka Ločniškar. Torej, kako in zakaj študirati igre, kjer je industrija v dobičku presegla hollywoodsko in glasbeno industrijo, kakšno je delo na Microsoftu in zakaj se je po več kot štirih letih vrnil domov v Slovenijo?

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Tokrat o razstavi Iščemo stanovanje: sto let organizirane stanovanjske gradnje, ki je zasnovana kot informativna pot po javnem prostoru Ljubljane.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Aleš Jurca zadnjih šest let živi v Stockholmu, ker je zaposlen kot vodja raziskav v podjetju, ki nagovarja kupce športne obutve. S 3D čitalci v več kot 2500 trgovinah po svetu lahko natačno izračunajo, v kateri znamki superg se boste npr. pri teku počutili najbolje. V ugledni reviji Nature scientific reports so objavili raziskavo, v kateri so zajeli 1,2 milijona stopal. Kdaj bomo čevlje tiskali? Kako delujejo sistemi, ki ti priporočajo, tisto, kar ti ustreza in zakaj je pomembno razmišljati o količini podatkov, ki si jih lasti določeno podjetje?

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Plavalci imajo v tem letu še dve odmevni tekmovanji. Med vsemi športniki so bili zaradi covida najdlje "na suhem". Načrte pred EP v kratkih bazenih so predstavili na dopoldanskem druženju z novinarji. Tradicionalno druženje Forum Nordicum pa so v Nemčiji v teh dneh imeli tudi novinarji, ki spremljajo nordijsko smučanje in biatlon.

Ameriška zasedba No Doubt je pred 20 leti izdala peti studijski album Rock Steady.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Gosta bosta Gaja Naja Rojec in Matjaž Jamnik, diplomanta AGRFT, avtorja filma 'Sutherland v okvirju', ki sta ga posnela v Južni Afriki.

20:31
PROTI ETRU AVIZO

20:35
Napoved 1

20:46
Napoved 2

20:54
Napoved 3

21:03
Napoved 4

21:11
Napoved 5

21:20
Napoved 6

21:28
Napoved 7

21:36
Napoved 8

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov