Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 2. nov. 2021

Val 202 • Tor, 2. nov.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Še pomnite, kako apokaliptično ste se počutili v marcu 2020: toaletni papir, testenine in buteljke na rezervi, namestitev zooma, kruh z drožmi ter igranje kitare na balkonu? Po letu in tri četrt smo po eni strani utrujeni in naveličani, po drugi pa prekaljene stare borke in borci, ki tegobe, ki nam jih bogovi mikrobiologije in okorni ukrepatorji mečejo na pot, obvladujemo s stoičnim sarkazmom. Kaj vam pomeni morebiten nov lockdown, ki se zna spet zavleči? Kako čutite ob njem? S kakimi strategijami se spopadate s to idejo?

08:30
Novice

Prva epizoda nove sezone depresivne radijske veseloigre srednjega sloja družbene bajadere. On je Boštjan. Ona pa Mojca. Zaljubila sta se med študijem, zdaj pa imata vse, kar imate vi. In prav tako kot vi tudi onadva vsak dan potujeta v raj.

Plavalci so bili tudi med športniki, ki mednarodnega dogajanja v zadnjem letu in pol skoraj niso okusili. Edini pravi izziv so bile olimpijske igre. Bo pa precej bolj pestro v zadnjih dveh mesecih tega leta. Teden prinaša preizkušnje v Kazanu, kjer bodo podelili evropska odličja v kratkih bazenih. Za nami bodo tudi tekme 15. kroga državnega prvenstva v nogometu. Za konec tega kroga so v Mariboru domačini igrali z vodilnim Koprom.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Mlado mariborsko podjetniško skupino MENTHA CUBE sestavljajo bodoči zdravnik, mehatronik in razvojna psihologinja. Z zanimivim izdelkom, matematično kocko, naj bi otrokom iz prvih razredov osnovne šole priskrbeli predmet večnega hrepenenja učiteljev in učiteljic – igračo, ki je obenem učilo. Z enim izmed povzpetniških izumiteljev se je kar v mariborskem mestnem parku pogovoril Damjan Zorc. Seveda pa ju je ves čas spremljala tudi modra kocka s številnimi stikali, LCD zaslončkom, priključena na USB polnilec – in kajpada polna števil in osnovnih računskih operacij. In da bo stvar še zanimivejša: dlje ko sta jo gledala in obračala, bolj je postajalo jasno, da je ta kocka po obliki vse prej kot kocka.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Po Evropski uniji že nekaj časa kroži Črna knjiga o nezakonitih vračanjih na njenih mejah. Po objavi videoposnetka nasilja hrvaških policistov se hrvaške oblasti niso mogle več izogniti zanikanju, da na njihovi meji poteka nasilno in nezakonito vračanje beguncev in migrantov v Bosno in Hercegovino. V verigi vračanj pa sodeluje tudi Slovenija. Človekoljubne organizacije opozarjajo, da gre za sistemsko ravnanje, ki bi se moralo takoj ustaviti. To pa se očitno še ne bo tako hitro zgodilo. O tako imenovani balkanski poti v Vročem mikrofonu ob 12.00.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Zgodbe umetnosti in ustvarjalcev.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

November bo prinesel obilo nogometnega dogajanja. Slovenski selektor je obelodanil sestavo moštva za zadnji dve tekmi kvalifikacij za SP, kjer pa Slovenije ne glede na novembrski tekmi ne bo. Liga prvakov se bo prevesila v drugi del skupinskega dela, čakali pa bomo tudi na prve odmeve z EP v plavanju v Kazanu.

Vrhunci živih glasbenih nastopov na svetovnih glasbenih odrih.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Pevka Eva Pavli se dobro počuti tako v operi kot v popu in ustvarja tudi na drugih umetniških področjih. EP Sreči prinaša pet skladb, v katerih naslavlja srečo kot tisto, kar vsakdo izmed nas nenehno išče v življenju. Kako jo doživlja sama, bo razkrila v naši oddaji.

Mihi vas izziva ob torkih zvečer, pokličite 01 475 2 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov