Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 4. nov. 2021

Val 202 • Čet, 4. nov.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Ana Kolar živi na 1600 metrih nadmorske višine, v mestecu v visokogorju Kavkaza na severu Gruzije, kjer so prvo cesto dobili konec 50. let prejšnjega stoletja in ta se do danes ni zelo spremenila.

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah zaokrožimo tekme četrtega kroga nogometne lige prvakov, se posvetimo tretji tekmi košarkarjev Olimpije v letošnjem evropskem pokalu in domačemu namiznoteniškemu turnirju v Laškem.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V ciklu oddaj jesenske rekreacije se posvečamo mladim športnikom, ki se še spoznavajo z osnovami svojega športa, čeprav nekateri trenirajo že večkrat na teden. V tokratni oddaji bomo situacijo nekoliko obrnili, saj se bo dvema mladima in nadarjenima plezalcema na treningu pridružila članica slovenske reprezentance v športnem plezanju, Vita Lukan.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V Združenem kraljestvu imajo večdesetletno tradicijo znanstvenih svetovalnih skupin, ko sodelujejo v vladi. V preteklem letu so se posvečali predvsem pandemiji. Strokovna sodelavka Zarja Muršič se je pred kratkim pogovarjala s takratno odposlanko za znanost na zunanjem ministrstvu vlade Združenega kraljestva, profesorico astrofizike Carole Mundell. Kakšna je vloga znanstvene svetovalke britanski vladi? Kako pridobiti zaupanje javnosti v znanost? Kako pomembna je raznolikost v znanosti in kako javno predstavljati negotovost? V Frekvenci X ob 12.00.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

V tokratni epizodi Prostora se bo Nina Zagoričnik živo oglašala iz Pariza in poročala o vsem, kar se dogaja in se ima zgoditi v francoski prestolnici. Med drugim tudi paneli znanstvenikov v okviru mednarodne turneje Amazonia.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Zakaj Applovi M1 procesorji tako izstopajo? Gre za arhitekturo ARM, ki je navzoča v vseh tablicah in telefonih. Prvič se je zgodilo, da so se takšni čipi znašli v računalniku. Kaj prinaša nova doba procesorjev, zakaj so podjetja, ki se s procesorji ukvarjajo desetletja, zaspala in kako žgoče je še vedno pomanjkanje čipov? Gost Maruše in Anžeta je razvijalec aplikacij in vodja starupa Toshl Matic Bitenc.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Nogometaše Mure čaka četrta tekma skupinskega dela konferenčne lige, pred gostovanjem v Rennesu ponudimo vpogled v moštvo aktualnih slovenskih prvakov, plavalci nadaljujejo z evropskim prvenstvom v petindvajsetmetrskih bazenih, rokometna reprezentanca pa se pripravlja na pregledno tekmo s Hrvaško v pripravah na januarsko evropsko prvenstvo.

40 let od prvenca skupine Depeche Mode.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti.

Večer na Valu 202 bo nogometno obarvan, od 21.00 naprej spremljamo tekmo četrtega kroga nogometne konferenčne lige. Mura gostuje v Rennesu z željo po osvojitvi prve točke v skupinskem delu evropskih tekmovanj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov