Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 11. nov. 2021

Val 202 • Čet, 11. nov.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

V Mantovi se je končala sezona svetovnega prvenstva v motokrosu. Tim Gajser je bil blizu četrtemu naslovu svetovnega prvaka v eni najbolj zanimivih sezon v tem športu. Po koncu prvenstva misli strnemo v jutranji športni zgodbi.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Katja Hržič se je po opravljeni mednarodni maturi odpravila na študij na Škotsko, kjer trenutno dela doktorat iz družbene geografije. Raziskuje migracije v škotski ribiški industriji. Precej zanimiva tema, povezana tudi z debatami na podnebnem vrhu v Glasgowu. Pravi, da se Škoti te dni počutijo malce izključeni, saj so zaprte številne ceste in ulice, v mestu pa so policisti iz celotne Velike Britanije. Sicer pa pravi, da se še danes čuti zgodovinska vrednost Glasgowa, ki je po industrijski revoluciji hitro postal druga prestolnica britanskega imperija. Predvsem skozi velike, lepe stavbe, ki ne spadajo v kontekst sodobnega mesta.

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah ponudimo odzive po tekmi košarkarjev Olimpije v evropskem pokalu, zanimivosti po koncu svetovnega prvenstva motokrosistov in napovemo večerno tekmo slovenske nogometne reprezentance na Slovaškem.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V zadnji oddaji o športnikih in njihovimi nasledniki smo odšli na teniško igrišče, kjer nas je prijazno sprejel najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene. Na treningu se mu je pridružil še najboljši slovenski mladinec Bor Artnak.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V prvem delu serije Frekvence X o zvoku se sprehajamo po slišnih krajinah mest. Od hrupa do užitka. Kateri zvoki in zakaj nas najbolj motijo, kakšne so prijetnejše zvočne vibracije, kako si s sodobnimi tehnologijami kreiramo lastne zvočne podobe. Kaj se dogaja v naših možganih, kako lahko imajo zvoki in glasba terapevtske učinke, kdaj je hrup lahko škodljiv za naše zdravje. Sogovorniki: nevrologinja Sandra Morović, skladatelj in zvočni umetnik Colin Black, psihiatrinja Arijana Turčin.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Panoramski pogled Dušana Šarotarja v iskanju tistega, kar bi lahko imenovali dom! Na srečanju “Evropa bere”, je v pariškem Centru Evropa, skozi svoj roman predstavil prihodnost novega bivanja v Evropi.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Odbita do bita je septembra na terenu raziskovala delovne prakse tehnoloških podjetij, v času, ko so podjetja ostala zaprta in prazna. Česa smo se o delu zunaj pisarne naučili zaradi pandemije in kako o delavcih doma razmišljajo nadrejeni? Posnetki iz Stockholma in Talina, v Odbiti do bita ob 16.45.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah ob pričakovanju večerne tekme slovenske nogometne reprezentance, še o reprezentančnih akcijah hokejistov in košarkaric, ter začetku glavnega dela namiznoteniškega odprtega prvenstva Slovenije v Laškem.

30 let po izdaji je peta plošča Metallice najbolj prodajan album v tem času, za skupino pa je pomenila odmik od prejšnjega glasbenega izraza ter zvezdništvo neslutenih razsežnosti.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Gost Nine Zagoričnik, tokrat ob 20.00., bo Darko Sinko, režiser in scenarist celovečernega prvenca Inventura, ki je svetovno premiero doživel v San Sebastianu ter prejel 4 nagrade na letošnjem 24. Festivalu slovenskega filma Portorož 2021.

V večeru na Valu 202 pospremimo predzadnjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo slovenske nogometne reprezentance. Ob tekmi iz Sloveške, v večeru ujamtete tudi novice z Jesenic, kjer slovenski hokejisti začenjajo turnir evropskega izziva.

23:59
POLETNI INSTRUMENTAL 2018 - IZI COOL - indie - UPM_BR573_9_Walking_The_Walk_Main_Track_Wheeler_820619 (1)

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov