Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 1. jun. 2022

Val 202 • Sre, 1. jun.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Zanimivosti, analize, družbeni vidiki športnega dogajanja.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Glasbene zgodbe, povezane s praznovanji pod imenom Dan 202. Tokrat gremo v obdobje pred 13 leti, ko se je zgodil prvi uradni Dan 202 s skupino Dan D in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

08:30
Novice

Nagradni kviz, v katerem bomo podelili vstopnice za koncert ob Dnevu 202, 16. junija v Križankah. Kako dobro poznate glasbo, ki je zaznamovala generacije poslušalcev?

Odmev po končani domači košarkarski sezoni in teniški turnir v Parizu, ki gre h koncu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Stiki s poslušalci, tematske akcije, pogovori s strokovnjaki, to je tisto, kar je zaznamovalo Val 202 v zadnjega pol stoletja. Spomnili se bomo oddaj, kot so Vi sprašujete – strokovnjak odgovarja, Kje pa vas čevelj žuli, Strokovnjak svetuje, Vsi ljudje vse vedo in podobnih.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Po prijavi, da je otrok ali mladostnik doživel domnevno spolno zlorabo, se začne zanj mučen postopek pred različnimi organi – policijo, centrom za socialno delo, sodiščem, v zdravstvenih ustanovah ... Ponavljanje pričevanj o tako travmatičnih dogodkih otroka še globlje prizadene. Ta postopek bo odslej bistveno bolj prilagojen potrebam otrok in mladostnikov. Z začetkom delovanja Hiše za otroke bo namreč otrok v prilagojenem, prijaznem in starosti primernem okolju svoje pričevanje izpovedal le enkrat, izjemoma dvakrat, posnetek pričevanja pa bo služil za postopke v različnih ustanovah. Zgled za takšno hišo so v Sloveniji dobili na Islandiji, tam deluje že od leta 1998, je pa Slovenija edina evropska država, ki je za delovanje take hiše oz. pridobivanje pričevanj na ta način sprejela poseben zakon. Gostja Vročega mikrofona bo direktorica Hiše za otroke Simona Mikec.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Premiere, koncerti in glasbene zanimivosti.

Wine, prvi singel skupine Regen, je bil tretji najbolj predvajan komad leta 2021 na Valu 202. Tako ta skadba kot zadnji singel California pa sta bila zmagovalca Popevke tedna. Zdaj je tukaj prva studijska plošča z naslovom Youth, ki jo bosta Gaja Kuščer in Gašper Sedej predstavila v družbi Neje Jerant.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Svetovni splet je okolje, bogato z raznoraznimi bolj ali manj uporabnimi nasveti. Naša poslušalka je, potem ko je eno izmed svojih svetlih majic pri pripravljanju solate popackala z bučnim oljem, na njem našla priporočilo, da se bo madeža najlažje znebila tako, da majico preprosto obesi na sonce. Oljna packa je zares izginila, zato se je na nas obrnila z vprašanjem: Zakaj madež bučnega olja na majici na soncu izgine?

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Odmevi po seji IO OKS o spremembi pravil slovenske krovne športne organizacije in teniški turnir v Parizu.

V preteklosti so med albumskimi naslovi izstopali Glasba za robote, Glasba za mase, Glasba za zavrženo generacijo ipd. Harry Styles je tretji album oblikoval tako, da se ga najbolj udobno posluša tam, kjer je najbolj udobno - v copatih doma. Čeprav se superzvezdniku po stari angleški navadi hipnemu sarkazmu ni uspelo izogniti. Uvodna viža na albumu Harry's House se namreč imenuje Glasba za suši restavracijo (Music For a Sushi Restaurant).
Styles zveni sveže, pa čeprav je temeljni instrumentalni podij avtorjevega novega solističnega dela zelo naklonjen retro obrazilom. Ritmično prevladuje funk-pop, pri čemer je ta res prijeten. Občasno uporabljen starikav soul in tri lepe - iz folka izvedene - popbalade so nadvse prijazno slogovno dopolnilo. Vabila za obisk Harryjeve hiše smo lahko le veseli.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov