Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 30. jun. 2022

Val 202 • Čet, 30. jun.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Gost oddaje bo znanstvenik Anže Abram, raziskovalec materialov, ki je svoje delovno mesto na Inštitutu "Jozef Stefan" za dve leti postdoktorskega izobraževanja zamenjal za "pisarno" na koralnih grebenih japonske prefekture Okinava, otoka, ki mu pravi(jo) tudi slepo črevo Japonske. Tam preizkušajo nove materiale, ki bi se lahko v prihodnosti uporabljali kot podlaga za nanos morskih bitij ter ohranitev oziroma nastanek novih koral. Japonci so namreč vprašanje izginjajočih koral doslej reševali s potapljanjem velikih cementnih kock, ki tudi potem, ko jih prerastejo korale, ostanejo v morju in tako spreminjajo podobo grebenov. Njihov cilj je najti materiale, ki bi sprva opravljali enako vlogo kot zdaj cement, potem pa čez čas sami izginili.

08:30
Novice

Kolesarji so pred dirko po Franciji predstavili svoje načrte za letošnji osrednji kolesarski dogodek. Dirko z željo po skupni zmagi začenjata tudi Primož Roglič in Tadej Pogačar. V športno pogovorni oddaji V sredo ste lahko včeraj prisluhnili dokumentarnemu portretu o Primožu Rogliču, v Navalu na šport pa predstavimo načrte obeh slovenskih favoritov pred startom v danski prestolnici.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V tokratni oddaji rekreacije se odpravljamo v naravo. Natančneje: v gore, ki so iz leta v leto bolj priljubljen način preživljanja prostega časa. S strokovnjaki ugotavljamo, kako se v gorah primerno vesti, katere poti so primerne za začetnike in kdaj smo pripravljeni na najzahtevnejše vzpone.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V letošnji sezoni Frekvence X smo med drugim pripravili tudi serijo o spočetju ob biomedicinski pomoči. Slišali smo osebno zgodbo, zarisali smo zgodovinski okvir spočetja ob biomedicinski pomoči, povabili smo se v laboratorij, kjer nastane novo življenje. V epizodi, ki ji bomo (še enkrat) prisluhnili, pa smo se v psihološki ambulanti pogovarjali o stiskah, skozi katere gredo pari, ki ne morejo spočeti otroka po naravni poti.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Kako vidita skozi svoj objektiv 'modernizem' stanovanjskih blokov, zdravstvenih domov, kulturnih centrov, vrtcev in šol, ki so zrastli v drugi polovici dvajsetega stoletja, Peter Žargi in Tadej Zupančič?

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

V Veliki Britaniji se je 66 odstotkov ljudi strinjalo, da so med oglasi na telefonu opazili izdelek, o katerem so se pred kratkim pogovarjali. Tudi doma krožijo zgodbe o gumah na Facebooku, ki jih nismo guglali, a smo se o njih pogovarjali z vulkanizerjem. Nam telefoni res prisluškujejo? Odgovarja Odbita do bita, ki poleti ponuja še vedno aktualne epizode šeste sezone.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah se ogrejemo pred večerno košarkarsko tekmo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo med Slovenijo in Hrvaško. Stožice so razprodane, Luka Dončić in Goran Dragić pa pripravljena, da se še zadnjič skupaj predstavita domačemu občinstvu. Na Hokejski zvezi Slovenije so potrdili novega starega predsednika zveze.

Debitantski soloalbum Justina Timberlaka letos praznuje 20. obletnico izida.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V četrtkovem večeru na Valu 202 spremljamo tekmo Slovenije in Hrvaške v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Obe reprezentanci lovita zadnji vlak za preboj v drugi del kvalifikacij, ki bo določil potnike za svetovno prvenstvo.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov