Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 2. jul. 2022

Val 202 • Sob, 2. jul.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

06:17
Vreme po Sloveniji

Na Danskem se je začela kolesarska dirka po Franciji. Vsakoletni kolesarski vrhunec sezone prinaša tri tedne zanimivih bojev in obračun slovenskih zvezdnikov Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča.

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Na današnji dan leta 1979 je podjetje Sony predstavilo svojega vokmana, ki je revolucionaliziral poslušanje glasbe. Preverili smo, katere kasete veljajo za najdragocenejše in tudi za najdražje.

08:30
Novice

Tadej in Nina vam ob petkih pomagata odpihniti prah z znanja iz osnovne in srednje šole. Pojmi iz literature in poezije, ki bi jih morali poznati vsi!

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo kolesarski dirki po Franciji, svežim novicam s sredozemskih iger in nadaljevanju teniškega turnirja v Wimbledonu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

Industrija kamp-prikolic in avtodomov izjemno raste, uporabnikov je vedno več. Nekateri si jih kupijo, drugi izposojajo, tretji spet kar sami predelujejo različna prevozna sredstva. V počitniški mobilnosti se ustvarja nov potovalni hipijevski duh, ki pa je zelo drugačen od tistega pred desetletji. Andrej Brglez o drugačnih trendih preživljanja počitnic in tudi o tem, kakšne pasti se skrivajo pri tovrstnih potovanjih.
Zapeljemo novega peugeota 308, BMW 223i active tourer, VW tiguan R in Mazdo CX-30

10:30
Novice

V podkastu Tour 202 lahko ujamete debato o najbolj zanimivih trenutkih francoske pentlje. O vzponih na znamenite gorske prelaze in o padcih, ki jih želijo tisti v karavani doživeti čim manj. O ključnih potezah, o taktičnih pobegih, o zavzetih navijačih in o vsem tistem, kar naredi kolesarsko dirko po Franciji največjo med vsemi na svetu.

Kdo bo postal junijsko Ime meseca: Goran Vojnović - pisatelj, scenarist in režiser, Ivo Barišič - igralec, Matej Šekli - jezikoslovec ali Barbara Rajgelj - ena od soustanoviteljic Pravne mreže za varstvo demokracije?

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Življenje v predelanem kombiju, avtodomu, potovanje z javnim prevozom in couchsurfanje ter življenje "na nogah" s prehojenimi 23 tisoč kilometri od Argentine do Aljaske. Kako se otresti vsakdana in zaživeti ali potovati drugače, bodo povedali nekateri Slovenci, ki so se odločili, da pustijo rutino za sabo in se podajo v neznano pustolovščino. Poklicali smo nekaj sodobnih nomadov, na primer štiričlansko družino in par, ki potujejo po Evropi s predelanim kombijem, v Turčiji trenutno biva tudi slovenski par - v svojem avtodomu, Ida Glušič je z Bližnjega Vzhoda potovala v Ameriko, prenočišča pa išče prek platforme Couchsurfing in Workaway, na koncu pa prisluhnemo še popotniku, ki se je pred štirimi leti peš odpravil od Argentine do Aljaske … 23 tisoč kilometrov je za njim, pred njim pa skorajšnji cilj.

12:30
Novice

13:30
Novice

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Po uvodnem prologu se kolesarska dirka po Franciji nadaljuje z uvodno etapo po Danskih cestah. Pred delom francoskih klasik, ki sledijo v prvih dneh uvodnega tedna bodo ravninske etape priložnost za sprinterje.

16:12
Popevka tedna

17:30
Novice

17:38
Obvestila: Obvestila

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Glasba, ki jo le redkokdaj ali nikoli ne zasledite v rednih glasbenih opremah. Še manj verjetno pa je, da jo boste slišali na drugih radijskih postajah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov