Trenutno se predvaja:
Maribor 11
27. februar 2020 ob 08:02 Maribor Euranet Plus

Center za pomoč poučevanju Univerze v Mariboru

Katerega namen je nudenje podpore pedagoškemu kadru Univerze v Mariboru. Center s svojimi dejavnostmi in izobraževalnimi dogodki nudi celovito podporo na različne načine.
Univerza v Mariboru Foto: BoBo
Univerza v Mariboru Foto: BoBo

Didakt.UM je projekt, katerega namen je pomagati pedagoškemu kadru Univerze v Mariboru pri didaktični uporabi informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) in pri vpeljavi sodobnih učnih praks.

Univerza v Mariboru je v letu 2017 uspešno pridobila denar za izvajanje triletnega projekta Didakt.UM. Poslanstvo tega projekta pa uresničuje novoustanovljena podporna služba na Univerzi – Center za podporo poučevanju UM.

''Cilj projekta je modernizirati visokošolski pedagoški proces s pristopi, ki so osredotočeni na študenta in podprti z IKT'' je povedala Natalija Špur, vodja Centra za podporo poučevanju UM.

Center je v pomoč pedagoškemu kadru Univerze v Mariboru pri didaktični uporabi informacijsko-komunikacijske tehnologije in pri vpeljavi sodobnih učnih praks, kot so na primer kombinirano učenje, obrnjeno učenje, problemsko in projektno učenje. Center za podporo poučevanju UM s svojimi dejavnostmi in izobraževalnimi dogodki ponuja pedagoškemu kadru UM celovito podporo na različne načine.

''Center za pomoč poučevanju UM nudi profesorjem oziroma visokošolskim učiteljem individualno in skupinsko podporo'', dodaja.

Sodobne učne prakse v kombinaciji z IKT pomembno prispevajo k izboljšanju uspehov študentov in omogočajo poučevanje, osredotočeno na študenta, zato je udeležba visokošolskih učiteljev na delavnicah zelo velika.

''S strani visokošolskih učiteljev pridobivamo povratne informacije, da takšno podporo potrebujejo, zato so še vedno odprta vprašanja kako to v prihodnje omogočiti, kljub zaključku projekta, ki je predviden jeseni 2020'', zaključuje.

Projekt je sofinancirala Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Anja Urek, Projekt Euranet Plus - Boljše razumevanje Evrope
Aljaž Mejal, Nataša Rižnar


Nazaj na vrh