Trenutno se predvaja:
Maribor 12
22. maj 2020 ob 08:19 Maribor, Brežice Euranet Plus

Inovativni projekt za družbeno korist "Mi smo barok 3"

Osrednji namen projekta je spodbujanje ozaveščenosti o pomenu baroka za razvoj Brežic in okolice.
Foto: Posavski muzej Brežice
Foto: Posavski muzej Brežice

V projekt "Mi smo barok 3", katerega osrednji namen je spodbujanje ozaveščenosti o pomenu baroka za razvoj Brežic in okolice, je vključenih osem študentov različnih študijskih programov: Fakultete za turizem Univerze v Mariboru, Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani ter Fakultete za elektrotehniko in računalništvo Univerze v Mariboru.

Analiza stanja turistične strategije občine Brežice je pokazala slabo sliko samega mestnega jedra, saj lokalni prebivalci ne prepoznajo posebnosti in prednosti, ki jih občina Brežice omogoča. Analize uspešnih zgodb razvoja so pokazale, da so lokalni ponos na dediščino, poznavanje in želja po predstavitvi drugim med pomembnimi sestavnimi deli gostoljubja in razvoja. Več o projektu, Lara Cafuta, študentka fakultete za turizem in svetovalka za digitalni marketing v projektu: "Gre za projekt ŠIPK, inovativni projekt za družbeno korist. Prvotni namen projekta je bil, da smo oblikovali identiteto malega mesta, ampak zaradi koronavirusa smo se morali preosmeriti v marketing."

Brežice imajo bogato zgodovino iz različnih obdobij, osrednja podoba mesta pa je najbolj zaznamovana ravno z barokom. Posavski muzej v Brežicah se trudi, da bi zgodovino oživili in se o njej izobraževali.

Dominik Hojnik, Projekt Euranet Plus - Boljše razumevanje Evrope
Aljaž Mejal, Nataša Rižnar


Nazaj na vrh