Trenutno se predvaja:
Maribor 18
25. junij 2020 ob 18:02 Maribor Euranet Plus

Projekt PKP - Lokalno pridelana hrana za večje zdravje ljudi

Zdrava lokalno pridelana hrana je tudi v turizmu vse pomembnejša.
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Zdrava lokalno pridelana hrana je tudi v turizmu vse pomembnejša. Pri tem ne gre zgolj za enega od turističnih trendov, ampak za prepoznavanje kakovosti izdelkov in storitev, kar med svoje cilje umešča tudi Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma 2017 – 2021, katere cilj je, da Slovenija postane “butična petzvezdična destinacija”.

Projekt PKP - Lokalno pridelana hrana za večje zdravje ljudi vključuje raziskovanje zdrave hrane, ki predstavlja enega ključnih stebrov prepoznavnosti in razvoja destinacije. Občina Sevnica je prepoznala pomen zdrave prehrane, saj so se v zadnjih letih lotili različnih projektov in izobraževanj. Povečalo se je tudi zanimanje domačih in tujih turistov za Melanijino mesto načrtno lotila osveščanja o zdravi hrani, ki je osnova zdravega življenja za vse, lokalce in turiste.

Glavni cilji projekta so raziskati lokalno pridelano hrano, ki bo za zdravje prebivalstva najprimernejša ter kako s sodobnimi logističnimi postopki zagotoviti čim bolj kvalitetne lokalne komponente v restavraciji Ajda za pripravo tistih obrokov, ki jih bodo v projektu prepoznali kot značilne in zdrave.

Projekt je financiran iz javnega štipendijska, razvojna, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije in Evropskega socialnega sklada Evropske unije.

Dominik Hojnik, Projekt Euranet Plus - Boljše razumevanje Evrope
Aljaž Mejal, Nataša Rižnar


Nazaj na vrh