Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Študentski projekt »Poslušam in tipam« je eden izmed projektov v okviru »Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem v lokalnem in regionalnem okolju – Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016—2020«.

Projekt s kratico »PiT« zajema tipanko in zvočno knjigo. Članica skupine, Agnes Kojc: "V našem projektu smo si zadali cilj, da na podlagi knjižne predloge avtorja Igorja Plohla, izdelamo zvočno knjigo in tipanko. To je posebna vrsta knjige za slepe in slabovidne uporabnike, ki je narejena tako, da lahko bralec zraven braillove pisave in zraven povečanega teksta še zgodbo otipa."

Slepi in slabovidni otroci za uspešno šolanje in razvoj potrebujejo strokovno pomoč in številne pripomočke. Cilj projekta je bil predstaviti tipanko in zvočno knjigo. Za tipanko so izbrali materiale, ki so prijazni na otip in so jasno zaznavni.

Pravljica in zvočna knjiga bosta kmalu na voljo na spletni strani Filozofske fakultete Maribor. Projekt so sofinancirali Ministrstvo za znanost, izobraževanje in šport, Javni štipendijski sklad Evropske unije ter Evropski socialni sklad.

Dominik Hojnik, Projekt Euranet Plus - Boljše razumevanje Evrope
Aljaž Mejal, Nataša Rižnar