Foto: AP
Foto: AP

Album Rough and Rowdy Ways je pri kritikih naletel na dober odziv

Bob Dylan oziroma Robert Allen Zimmerman se je rodil 24. maja leta 1941 s svojo glasbo pa je zaslovel v 60. letih prejšnjega stoletja. Njegova glasba je bila drugačna od takratne popularne glasbe, saj je v besedilih spregovoril tudi o političnih in socialnih temah, njegovi pesmi Blowin’ In The Wind in The Times They Are a-Changin’ pa sta postali himni ameriških protestov proti vojni in rasni nepravičnosti. Tudi s svojim aktualnim albumom se Bob Dylan dotakne podobnih tem, ki so v teh časih še kako aktualne.

Prvi album nove glasbe po osmih letih

Bob Dylan je kljub svoji starosti aktiven glasbenik, svoj pred zadnji album je izdal leta 2017, vendar pri njegovih zadnjih albumih ni šlo za avtorsko delo, temveč za priredbe tradicionalnih standardov popularne glasbe. Album Rough and Rowdy ways je sveži avtorski pogled glasbenika prinesel po osmih letih.

Glasba na 39. albumu legendarnega ameriškega glasbenika predstavlja pravi kontrast sodobni popularni glasbi; zahteva čas in pozornost. V ospredju je prepoznaven glasbenikov glas, glasbena spremljava pa služi, kot podlaga njegovi brezčasni interpretaciji in nikoli ne prevlada. Gre za roman, ki zahteva večkratno poslušanje.

Prisluhnite celotni oddaji Ritem mesta!

Ritem mesta: Bob Dylan