Trenutno se predvaja:
Maribor 1
7. februar 2019 ob 10:55 Maribor Glasba

Adi Smolar predstavlja novo zgoščenko z naslovom Prav zdaj

V oddaji Glasbeni radiogram smo gostili mojstra pisanja poučnih besedil, ki svojo glasbo napolni z veliko mero humorja in v njej predstavi svoj pogled na svet.

Poudarki

  • Luč sveta je ugledala nova zgoščenka Adija Smolarja z naslovom Prav zdaj. Svojo ustvarjalno pot je slovenski kantavtor začel leta 1989 in do danes nanizali zavidanja vreden opus. Nekatere njegove pesmi pa so tako rekoč že ponarodele.

Luč sveta je ugledala nova zgoščenka Adija Smolarja z naslovom Prav zdaj. Svojo ustvarjalno pot je slovenski kantavtor začel leta 1989 in do danes nanizali zavidanja vreden opus. Nekatere njegove pesmi pa so tako rekoč že ponarodele.

Eden izmed najbolj znanih slovenskih kantavtorjev je znan po mojstrskem obračanju besed, v vsako svojo pesem pa vključi tudi nekaj poučnega. V času, ko pesmi govorijo predvsem o osladnih stvareh, ko se zdi, da si avtorji več ne vzamejo časa, da bi napisali kaj poučnega, je Adijev 15. album pravo nasprotje, besedila pomenjljiva, glasba pa zelo premišljena.

Navidezna preprostost glasbene spremljave daje prednost premišljenim besedilom.

Glasba iz zgoščenke Prav zdaj nadaljuje tradicijo iz prejšnjih glasbenikovih izdelkov. Je poljudna, dostopna ljudem. Taki so tudi Smolarjevi koncerti. Napolnjeni so z dobro mero sproščenosti in iskrenosti. Prav to iskrenost poslušalci tudi začutijo.

Zven klasične kitare ena izmed glavnih značilnosti Smolarjeve glasbe

Adi Smolar igra na kitaro slovenskega izdelovalca glasbil Naceta Zaletelja. Album je zvokovno pester, ob bogati izbiri glasbil na njem, pa Zaleteljeva kitara ostaja stalnica. Igra na klasično kitaro, ne na akustično, ki jo mogoče bolj povezujemo z zvokom kantavtorjev. Kot pravi sam, je za njegov način igranja tak tip kitare bolj primeren.

Prisluhnite celotnemu Glasbenemu radiogramu!

Luka Sraka

Nazaj na vrh