Trenutno se predvaja:
Maribor 11
24. april 2020 ob 10:17 Glasba

Slovenski glasbeniki od doma

Ob prepovedi koncertov so slovenski glasbeniki ostali doma, kljub temu pa svojo glasbo še vedno vestno delijo s svojimi poslušalci.
Foto: Youtube
Foto: Youtube

Ustvarjalnosti glasbenikov ne morejo ustaviti niti ukrepi proti širitvi novega virusa. V tem času nastaja nova glasba, nastajajo pa tudi glasbene priredbe.

Na socialnih omrežjih lahko v zadnjem času zasledimo mnogo priredb avtorskih in tujih pesmi, ki jih glasbeniki ustvarjajo za svoje oboževalce, glasbeniki po vsem svetu so namreč svojo ustvarjalnost preselili z odrov v domače dnevne sobe. Prav tam pa nastajajo izvirni posnetki priredb avtorskih in tujih skladb.

Nina Pušlar - Včeraj in za zmeraj #ostanidoma

Znana slovenska pevka Nina Pušlar je zbrala člane svoje skupine in z njimi ustvarila poslušljivo priredbo svoje skladbe Včeraj in za zmeraj, pri tem pa so vsi ostali v varnem zavetju svojih domov. Tudi Vlado Kreslin svoje pesmi iz karantene vestno objavlja na družabnih omrežjih, svoje oboževalce je razveselil tudi s pesmijo Obrni, obrni. V pesmi je zaigral z vsestranskim glasbenikom Iztokom Cergolom.

Vlado Kreslin in Iztok Cergol - Obrni, obrni

Zaradi bolezni v ansamblu oziroma bolje rečeno bolezni sveta, pa ne igra tudi mariborska pevka Bilbi. Mariborčanka se je kljub temu povezala s kitaristom Petrom Dekleva in ustvarila odlično priredbo svoje skladbe.

Bilbi - Zaradi bolezni v ansamblu 2020

Za konec pa še izvirna ideja prekmurske zasedbe Marko banda, ker njeni člani prihajajo iz dveh različnih občin, so vaje tokrat naredili kar na občinski meji. Marko banda letos sicer obeležuje tridesetletnico delovanja.

Marko banda - Anti korona vaje
Luka Sraka

Nazaj na vrh